Vi har ett spännande Derbi valenciano möte på Mestalla i den första omgången av La Liga, där Valencia tar emot Levante. Dock är det väldigt långt ifrån det Valencia-lag vi tidigare har sett och även långt ifrån det laget som vi såg förra säsongen. Ägaren Peter Lim har inte direkt samlat några pluspoäng gentemot fansen utan snarare gjort dem ännu mer förbannade. Levante i sin tur har gjort några intressanta satsningar och kan på fullaste allvar utmana Valencia, återigen, om poäng på Mestalla.

För nästan exakt tre månader sedan möttes lagen på Mestalla, i ett möte som slutade 1 - 1. Då hade Valencia betydligt starkare trupp än vad de kommer att ha denna gång. Mest förändringar har skett på mittfältet där lagkaptenen Dani Parejo och Francis Coquelin har sålts till Villarreal. Även högeryttern Ferran Torres är såld till Manchester City och anfallaren Rodrigo till Leeds. Cirka 60 miljoner har kommit in i laget. Så den naturliga frågan blir då så klart vilka spelare har Valencia köpt in i stället.

Svar: Inga.

Valencia har fått tillbaka några spelare, som är 20-22 år gamla, som har varit utlånade, som Valencia tidigare inte har trott på riktigt och som lagen som har lånat dem inte har velat köpa in dem till denna säsong. Den nya tränaren Javi Gracia har inte direkt någon lätt uppgift framför sig och någon drömstart tror jag inte alls på, med tanke på vilka som står på andra sidan planen.

Levante avslutade säsongen med två segrar över Celta Vigo borta med 3 - 2 och Getafe hemma med 1 - 0. Till denna säsong har Levante köpt in offensiv kraft från Real Madrid, där högeryttern Jorge de Frutos och anfallaren Dani Gomez har anslutit. Därutöver har högerback Son och den defensiva mittfältaren Mickael Malsa, som båda imponerade i andra divisionen förra säsongen, värvats gratis. Moses Simon, som var utlånad till Nantes, har också sålts dit. Borja Mayoral har återvänt till Real Madrid.

Då Valencia återigen är rejält försvagade till denna säsong där de har sålt fyra av sina bästa spelare blir det oerhört svårt att ta sig an Levante, som har en fin form och som har förstärkt gruppen - till skillnad från Valencia. Att det dessutom är en inledningsmatch och en derbymatch gör att jag tvivlar ännu mer på att Valencia, som kommer att få det tufft här, ska vara favoriter. Därmed tror jag på en öppen match och att Levante plockar poäng, genom att spela oavgjort eller till och med vinna matchen.

Speltips Valencia - Levante:
2 asian hcp +0,5 (samma som X2) - odds 1.86 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Valencia:
Jaume Doménech, Gaya, Eliaquim Mangala, Gabriel Paulista, Daniel Wass, Yunus Musah, Vicente Esquerdo, Geoffrey Kondogbia, Goncalo Guedes, Kang-in Lee & Maximiliano Gómez.

Bekräftad startelva - Levante:
Aitor Fernandez, Jorge Miramon, Rober Pier, Oscar Duarte, Carlos Clerc, Gonzalo Melero, José Campaña, Nemanja Radoja, Enis Bardhi, Sergio León & José Luis Morales.
---

This is the stats tab
This is the post tip