Det är aldrig lätt att ta sig an Valencia på Mestalla, oavsett om det blåser kalla eller varma vindar i föreningen. Det underlättar inte heller om motståndarna, som Villarreal som har stora bekymmer med sitt spel och framförallt att vinna matcher. Både Valencia och Villarreal kommer till denna match med förluster i ryggen. Marknaden har Villarreal som givna favoriter till seger, eftersom de ligger på den övre halvan av tabellen medan Valencia ligger på den nedre halvan. För mig är detta en helt öppen tillställning.

Efter 25 omgångar har det bara blivit 27 poäng för Valencia, som, trots att de har sålt av många spelare inför säsongen, fortfarande har ett namnrikt trupp med ett flertal grymma La Liga profiler. Det som dock inte har svikigt laget är deras starka hemmaspel, där Valencia bara har förlorat tre gånger på tolv hemmamatcher. De fyra senaste hemmamatcherna har slutat med först två kryss mot Cadiz och Osasuna och sedan två raka vinster över Elche och Celta Vigo. Senast blev det dock en bortaförlust mot Getafe, där Valencia fick kriga vidare med en man mindre i nästan en hel halvlek och slutsiffrorna skrevs till 0 - 3.

Men gästerna Villarreal fortsätter att sjunka i tabellen. Villarreal har inte tagit en seger i ligan på deras sju senaste matcher. I mitt tycke kom den stora negativa vändningen för sex matcher sedan då jag såg dem spela borta mot Huesca. Villarreal var favoriter till cirka dubbla pengar och skulle bara ta en seger. Men de skapade ingenting - det blev bara två skott på mål. Sedan dess har Villarreal haft problem att komma till vassa avslut, i kombination med att det vanligtvis starka försvaret har tabbat sig ständigt.

I Villarreals senaste match, hemma mot tabellettan Atletico Madrid, gjorde Villarreal återigen en platt match där de inte var kreativa framåt och gjorde en massa misstag i försvaret - vilket ledde till en 0 - 2 förlust. Även om Villarreal bara har fyra förluster denna säsong så har det stora problemet varit att vinna matcher. På bortaplan är det bara tre vinster på tolv bortamatcher. Till denna match får Villarreal återigen klara sig utan Francis Coquelin, Alberto Moreno, Mario Gaspar och Vicente Iborra.

I Valencia är mittfältaren Denis Cheryshev fortfarande skadad medan mittbacken Mouctar Diakhaby är avstängd på grund av det röda kortet som har drog på sig senast mot Getafe. Valencia har genom åren haft det lätt mot Villarreal och inte förlorat på Mestalla sedan 2017. Jag tvivlar på att Valencia förlorar nu heller, då Villarreals spel inte har stämt någonstans på planen utan sett allt sämre ut. Därmed lägger jag ett spel på att Valencia återigen tar poäng genom att spela oavgjort eller vinna matchen.

Speltips Valencia - Villarreal:
1X - odds 1.97 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Valencia:
Jasper Cillessen, Thierry Correia, Hugo Guillamon, Gabriel Paulista, Jose Gaya, Daniel Wass, Carlos Soler, Uros Racic, Álex Blanco, Maximiliano Gomez & Lee Kang-in.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Villarreal:
Sergio Asenjo, Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres, Pervis Estupinan, Samuel Chukwueze, Etienne Capoue, Daniel Parejo, Gerard Moreno, Moi Gomez & Paco Alcácer.
---

This is the stats tab
This is the post tip