På Estadio José Zorrilla spelas ett bottenmöte i den spanska La Liga då Real Valladolid tar emot Deportivo Alaves. Marknaden anser att det är en rätt så öppen match när det gäller vinnarspelet och har Valladolid som småfavoriter, i det som väntas bli en målsnål match. Själv är jag inne på att Valladolid ska vara klara favoriter då Alaves sliter rejält med formen och mycket annat.
Valladolid är efter sex omgångar fortfarande utan en seger men ställs nu mot, i mitt tycke, lättast möjliga motstånd i La Liga.

Valladolid har klarat av att kryssa hälften av matcherna och förlorat de andra tre. Det är ingen vidare start för laget som avslutade förra säsongen på en 13:e plats i tabellen. Förlusterna har kommit mot Betis, Real Madrid och formstarka Eibar. Men Valladolid har även denna säsong visat styrkan i defensiven, där de bland annat bara släppte in ett mål mot Real Madrid på bortaplan. Offensiven är lite ojämn men på gång efter att ha spelat 2 - 2 i den senaste matchen borta mot nykomlingar Huesca.

Jag tippar på att Alaves åker ut den högsta ligan, i alla fall om de behåller Pablo Machin som tränare. Han har misslyckats i ett flertal lag, så för mig är det konstigt att Alaves valde att signera honom av alla möjliga lediga tränare. Dock har inte Machin något vidare material heller, bortsett från Joselu och Perez på topp, som är långt ifrån en bra form. Alaves har endast nätat tre gånger på sex matcher. Problemet är också att de spelar med en trebackslinje, med mindre bra försvarare, och där är de extremt sårbara.

Till denna match har Valladolid återigen Javi Sanchez, Javi Moyano och Kiko Olivas skadade medan Pere Pons är skadad i Alaves samt att Florian Lejeune är tveksam till start. Valladolid är svåra att bryta ner på hemmaplan medan Alaves är ett helt okej lag på hemmaplan men svaga på bortaplan. Så här har Valladolid en bra chans att bryta trenden och ta säsongens första seger.

Speltips Valladolid - Alaves:
1 - odds 2.40 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valladolid:
Roberto Jimenez, Saidy Janko, Joaquin Fernandez, Jawad El Yamiq, Nacho Martinez, Fabian Orellana, Kike Perez, Ruben Alcaraz, Toni Villa, Shon Weissman & Sergi Guardiola.

Bekräftad startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Florian Lejeune, Victor Laguardia, Ximo Navarro, Jota, Rodrigo Andres Battaglia, Tomas Pina, Edgar Mendez, Joselu & Lucas Pérez.
---

This is the stats tab
This is the post tip