Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Jose Zorrilla Stadium där Real Valladolid gästas av Athletic Bilbao. Marknaden är helt ute och cyklar med sina vinnarodds - som är totalt onyktra. Att Bilbao ska ha en 50 % chans till seger är helt omöjligt. Inte för att Valladolid är ett topplag i Spanien. Dock är de tillräckligt bra för att ha en minst lika stor chans till poäng som formlösa och bottensvaga Bilbao.

Real Valladolid, som kom tvåan i Segunda Division, har så klart ett mål denna säsong. Att cementera sig i högsta ligan. Plats 14 vittnar om en bra säsong - men det är bara två poäng ner till en jämn bottenstrid. Tränaren Pacheta har ett bra lag, som denna månad har slagit Espanyol och spelat oavgjort mot tabelljumbon Elche. På hemmaplan är Valladolid obesegrade i tre raka matcher. Under den tiden har bara ett mål släppts in mot Valencia, Osasuna och Espanyol.

Bilbao är långt ifrån toppslag. Det har bara blivit en poäng på de fyra senaste omgångar. Bilbao är ett klassiskt starkt hemmalag, fast även på San Mames har det blivit en hel del förluster. Bortaspelet har länge varit uruselt. Denna säsong har det blivit tre segrar på resande fot, på tolv försök. Tränaren Ernesto Valverde fick en bra start på säsongen men har allteftersom inte lyckats att motivera spelarna och hitta en vinnande väg. Någon favorit ska de inte heller vara här.

Valladolid har Roque Mesa och Martin Hongla avstängda medan Luis Perez, Selim Amallah, Jordi Masip, Kenedy och Anuar Tuhami är i sjukstugan. Bilbao själva har avbräck på Inigo Lekue, Jon Morcillo, Ander Herrera och landslagsmålvakten Unai Simon.

Speltips Valladolid - Bilbao: 1X - odds 1.90 hos Lucky Sports.

Då Valladolid har visat prov på fin form och är hemmastarka, medan Bilbao är helt under isen, är detta möte minst sagt vidöppet. Därmed blir det ett spel på att Bilbao inte vinner mötet, utan att det slutar oavgjort eller med en rak hemmaseger. Här går jag in med en tung insats, dessutom.
This is the stats tab
This is the post tip