Trollhättan slåss för Superettan medan nykomlingen Vänersborg gärna vill sabotera för rivalerna.

Senaste möte
Trollhättan - Vänersborg 4-3

ETTAN SÖDRA
3. Trollhättan 28 15 7 6 49:30 52
8. Vänersborgs IF 28 11 4 13 44:46 37

Vänersborg hemma
14 4 2 8 18:22 14

Formen
V, V, F, O, O

Senaste match
Vänersborg - Qviding 1-1

Ekholm - Hellborg, Falkstrand Ransjö, Shurrab, Karlsson, Berner, Zekovic, Engström, Nyman, Andersson, Leidewall

Trollhättan borta
14 8 3 3 23:14 27

Formen
F, V, V, V, O

Senaste match
Oskarshamn - Trollhättan 0-0

Forslund - Kasumovic, Leksell, Karlsson, Almqvist, Ranera, Cindric, Adu, Emanuelsson, Aliev, Fellrath

Det är bara en kvart med bil mellan Trollhättan och Vänersborg, som ligger vid Vätterns sydspets. Och det här är en match som det pratats om mycket. Detta då Trollhättan är pressat att vinna här för att i sista omgången (mot Utsikten) ge sig själva chansen att ta någon av de två första platserna i serien. Det är en otroligt spännande avslutning som väntar i Ettan Södra då Skövde leder på 53 poäng, Utsikten och Trollhättan står på 52 och Oskarshamn är också med där bakom på 51. Trollhättan, som satsat hårt och backas upp av kommunen, har gått rätt bra på slutet och har med tre segrar och ett kryss gett sig själva chansen. I laget spelar ligans skyttekung, fransmannen Yoann Fellrath som stått för 25 mål på 27 matcher.

Men den här utmaningen blir inte enkel. Vänersborg har gjort en väldigt stark säsong som nykomling och staden laddar för detta derby som rent tabellmässigt inte betyder jättemycket, men där prestige och en möjlighet att fälla konkurrenterna i toppstriden definitivt kommer motivera - om inte hemmapubliken räcker. Vänersborg, som tränas av britten Andrew Kilner, spelar en direkt fotboll med mycket inläggsspel. Ett spel som fungerat väl och som spelarna tror på. Sist lagen möttes vann Trollhättan med 4-3 i en häftig match. Jag kan se det här bli en målrik tillställning också med tanke på att båda lagen är ute efter tre poäng.

Samtidigt tror jag ändå att Trollhättan löser det. Vänersborg har en del skador, inte minst bästa målgöraren Engjell Ramadani som trasade sönder sin ljumske mot Skövde i slutet på augusti, och så spelas matchen på konstgräs. Det brukar gynna det bättre laget och det tror jag även här.

SPELTIPS
Jag spelar Trollhättan att vinna till 1.78 hos Pinnacle (2,5/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip