Värnamo tar emot Degerfors på måndagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på Degerfors.

Tycker det här är en smålurig match. För jag håller Värnamo rätt så högt, tycker det är ett klart bättre lag än Degerfors normalt sett. Visade det inte minst när de här båda möttes för någon månad sedan i Degerfors. 2-0-segern för Värnamo var rättvis och glasklar. Men fotboll är fotboll och det är inte alltid det bästa laget vinner. Och här tycker jag Värnamo blivit lite för stora favoriter.

De har ju åkt på en tuff skada då Gustav Engvall missar ett par veckor. Är den som varit inblandad i flest mål i Värnamo och är viktig på flera sätt då det inte dräller av etablerade poängspelare i Värnamo. Tror att hans frånvaro kommer påverka deras offensiv negativt.

Degerfors är ju notoriskt svaga på bortaplan (1-0-7) och pendlar en del i sina prestationer. Fick ju sin tuffa forwardsskada tidigare i somras då Vukojevic åkte på en säsongsavslutande sådan. Men de har förstärkt i sommar och sprattlar till då och då, tycker de borde ha hygglig poängchans här.

Tar poäng oftare än oddsen säger?

Värnamo har tagit poäng i 8/18 matcher, att jämföra med Degerfors 7/18. Värnamo fem poäng före. Att de då är såhär stora favoriter tycker jag är lite väl. Den största skillnaden är att Värnamo är mycket bättre bakåt än vad Degerfors är. Händer inte att Värnamo klappar ihop och torskar med 3+ mål. Kan matcha alla lag i den här serien spelmässigt. Men det går inte att komma ifrån att Värnamos trupp inte är särskilt spetsig på pappret. Hade Hellberg haft ännu bättre spelare hade det varit intressant att se vad han kan kunnit göra, men nu har han inte det. Det gör att likaväl som att Värnamo kan matcha alla lag i den här serien kan de tappa poäng mot alla. I deras senaste hemmamatcher har Värnamo mött Malmö. Djurgården och BK Häcken. Trevliga matcher hemma på "Vallen". Allt att vinna. Det här är en helt annan typ av uppgift när de flesta nog räknar med att Värnamo bara ska vinna.

Hade oddset på hemmaseger varit som vid oddssläpp (2.0 hos en del bolag) hade jag nog snarare sneglat på Värnamo. Men i skrivande stund (söndag förmiddag) tycker jag hemmaoddset är för lågt. Tycker Degerfors ska ses med bättre chans än vad oddsen säger att nypa poäng här.


Speltips: Degerfors X2
This is the stats tab
This is the post tip