Grupp 5 med Västerås, Östersund, AIK och Varberg ska avgöras. Västerås och AIK på fyra poäng medan Varberg har tre poäng. Således är det spänning in i det sista där AIK har ett litet försprång med ett plusmål mot Västerås. Västerås ser dock sin chans mot ett avsågat Östersund.

Jabir saknades senast i en match borta mot Varberg som Västerås tog taktpinnen redan från start. Varberg var inte med i matchen och VSK kunde fortsätta med precis samma spel som mot AIK och bärga hem tre poäng. Kalle Karlsson lyfter fram det höga presspelet och det låga försvarsspelet som nyckeln till de goda resultaten under försäsongen. Det märks att motståndarna har svårt när Västerås är så flexibla i sitt spel.

- Jabir Abdihakim Ali saknades som sagt senast och är osäker inför denna match.

Elvan senast:
Fagerström
Magnusson - Nsabiyumva - Douglas
Gefvert - Hellblom - Ask - Larsson
Johansson - Åslund - Ribeiro
________

För Östersunds har fokuset handlat mycket om den sargade ekonomin och att få ordning på den. Rätt allvarliga siffror som släpptes i veckan och självklart smittar det av sig i en viss negativitet kring föreningen. Senaste matchen mot AIK så var det ändå stundtals rätt så jämnt mellan lagen och Östersund lyckades spela sig ur AIKs press vid ett flertal tillfällen. Skapade lite oreda framåt men skulle behöva någon hetare boxspelare som kan ta tillvara på chanserna. Man i princip bjöd AIK på tre mål vilket såklart är under all kritik. Det måste Östersund få ordning på nu när premiären av Superettan närmar sig.

- Nyförvärvet Mykola Musolitin ännu inte spelklar.
- Simon Kroon ännu inte fit for fight.

Elvan senast:
Mills
Ghanoum - Novak - Mazur - Adjoumani
Sinyan - da Silva
Weilid - Österholm - Amatkarijo
Stolt

_________

Med tanke på att Västerås både behöver vinna matchen men också hämta in ett mål måste de ha en offensivare prägel redan från start. Östersund tror jag klarar av att stå emot i första halvlek och jag förutsätter att det kan öppna upp sig rejält åt båda hållen i andra halvlek. AIK spelar mot ett svagt Varberg så tycker chansen är stor att det blir en målskillnadsaffär som kommer avgöra grupp 5. Med detta i beaktning så gillar jag över 1.5 mål i andra halvlek när VSK behöver öppna upp sig.

Spel: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.76 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip