Västerås SK tar emot Dalkurd på söndagen.
Mitt speltips: Raka ettan på VSK.

Elvan mot tolvan i tabellen. Lagen har lika många poäng inspelade.

Hemmalaget har revansch att utkräva här. Dalkurd vann nämligen med 3-2 när lagen möttes förra veckan. För Västerås påminde det alltför väl om många matcher de haft tidigare den här säsongen: Okej spel, en hel del målchanser men billiga insläppta mål. Missade nu bland annat en straff och hade totalt tre ribbträffar under matchen.

Sett till expected goals enligt statistiktjänsten jag använder borde Västerås ha tagit 25.2 poäng hittills. Bara Degerfors och Halmstad är bättre rent statistiskt. Med tanke på att VSK vara tagit 16 poäng kan vi konstatera att de haft motstuds/inte varit tillräckligt skickliga i respektive straffområde. Men sånt där brukar jämna ut sig över tid. Fortsätter de spela på liknande sätt är jag bekväm med att utlova att de tar fler poäng andra halvan av säsongen än de gjort hittills. Dragits med skador på bland andra keepern Fagerström, men läget börjar ljusna. Här är dock backen Almström-Tähti avstängd, ska väl inte vara ett jätteavbräck dock. Också fått in ett par spännande namn under sommaren.

Dalkurd har visat sig svårslagna. Sju kryss på femton matcher är ett tecken på det. Har dock bara tre segrar, varav en kom mot ett coronadrabbat AFC. Om tabellen ljuger lite vad gäller Västerås (jag menar på att de är bättre än poängutdelningen) så är desto ärligare för Dalkurd. De har tagit 16 poäng, vilket är vad de "borde" sett till expected goals-statistiken de haft i sina matcher. Har yngsta truppen i serien och det är väl något som kan bli bra på sikt. Men i nuläget är de ett nedre halvan-lag i den här serien.

Västerås måste börja få lite rimlig utdelning snart. Tycker de är något hack bättre än Dalkurd och ska ses med bra chans här. Ska de börja lyfta mot lite säkrare mark är det den här typen av matcher de behöver vinna. Tycker inte de förtjänade att förlora senast och på hemmaplan tror jag de tar revansch.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip