Speltips: VSK -1.5 2.75 hos Unibet

Testar även VSK att vinna andra halvlek till. 1.89 hos samma bolag. Tror det kommer öppna upp sig rejält i andra halvlek och att Helsingborg inte orkar.

_____

Västerås SK. Det räcker nästan så. Laget imponerar gång på gång med sitt man/man-spel, sitt kombinationsspel i offensiven och med fotbollsglädjen de har varje match.
Om VSK älskar fotboll så gör nog Helsingborg motsatsen numera. Näst sist i Superettan och återigen få inrikta sig på det nedersta trappsteget efter att ha varit på gång. Nu får man bygga upp självförtroendet igen mot det bästa laget i serien.

Västerås SK
Senaste match: Skövde AIK - Västerås SK 0-2
xG: 2.16 - 0.81 (wyscout)
Skott/Skott på mål
17/4 - 10/3
Vid första anblick imponeras man rejält av siffrorna på Skövde och det ser ut som en blek insats av VSK. Tycker däremot man hade bra kontroll och det höga xG:t beror mycket på Fagerströms otroliga räddningar i sista minuterna när VSK egentligen bara slappnade av och väntade in slutvisslan.


Helsingborgs IF
Senaste match: Helsingborgs IF - Örgryte 2-3
xG: 2.14 - 3 (wyscout)
Skott/Skott på mål
11/5 - 21/7
Trodde på en målrik och svängig match innan och det blev betydligt svängigare än man trodde. Helsingborg tog ledningen genom Erik Ring men därefter var det Örgryte för hela slanten som först missade straff men sedan kvitterade rättvist. I andra halvlek fortsätter gästerna att vilja mest och när Rogne kliver av för Helsingborg finns ingen riktig plan B. Det såg ändå ut som Heif skulle greja en poäng men istället blev det en slarvig kontring och dåligt markeringsspel som ledde till 0 poäng istället.

Övrigt:
Lucas Lima lånas ut till Helsingborg, närmast från norska Fredrikstad. Har viss rutin från spel med Östers IF och IFK Norrköping, däremot har målen uteblivit.

Cole Alexander är nu klar för Helsingborg. Tidigare spelat under Stuart Baxter. Han beskrivs som en erfaren innermittfältare som har sina styrkor i defensiven.

Västerås har hållit sin trupp någorlunda intakt. Martin Gambos har lämnat klubben och Pedro Ribeiro drog på sig en skada. Nyförvärvet Ibrahim Diabaté gjorde sina första 90 minuter och ser helt klart lovande ut. Nu är däremot Jabir Abdihakin Ali tillbaka från sin avstängning så då får vi se hur VSK väljer att ställa upp. Har nu även presenterat mittfältaren Aly Coulibaly som både kan användas i offensiven respektive defensiven.

VSK tar åttonde raka segern?

Senast så saknades Pavle Vagic (sjuk) och Thomas Rogne fick kliva av skadad. Då rasade Helsingborg ihop och Örgryte kunde skapa chans på chans med ytorna som lämnades. Det var ingen vacker syn när Helsingborg klappade ihop mot Trelleborg och att nu göra samma sak mot Örgryte talar om vilka problem klubben har just nu. Förhoppningsvis kan nyförvärven ge lite positiv energi men att man ska mäta sig med ett VSK på konstgräs, som just nu går som tåget tror jag inte är speciellt rimligt i den sitsen man befinner sig i. Tror att ett VSK som mår fantastiskt just nu fortsätter rada upp treor. Åttonde raka?

Speltips: VSK -1.5 2.75 hos Unibet

Testar även VSK att vinna andra halvlek till 1.89 hos samma bolag. Tror det kommer öppna upp sig rejält i andra halvlek och att Helsingborg inte orkar.
This is the stats tab
This is the post tip