Ettan mot tvåan. Bästa hemmalaget mot bästa bortalaget.

Senaste möte
Thisted - Vejle 1-1

DIVISION 1
1. Vejle 19 11 5 3 32:18 38
2. Thisted 19 10 5 4 33:27 35

Vejle hemma
9 7 1 1 19:7 22

Formen
V, O, O, V, F

Senaste match
Fredericia - Vejle 0-1 (träningsmatch, under 2,5 mål i sina fyra senaste träningsmatcher)

Thisted borta
9 6 2 1 19:14 20

Formen
O, F, O, V, O

Senaste match
Viberg - Thisted 3-3 (träningsmatch)

Omstart i danska divison 1 - motsvarigheten till den svenska Superettan. Serieledaren Vejle tar emot serietvåan Thisted. Sist lagen möttes blev det 1-1 och vi har att göra med seriens bästa hemmalag mot seriens bästa bortalag.

Det har varit kallt i Danmark, men Vejle har värmeslingor i gräset som ska göra det spelbart oavsett. Samtidigt kommer gräset inte vara i bästa skick så här tidigt på året, vilket Thisteds tränare räknar med i förhandsintervjun på deras hemsida.

Varför tror jag på undern? Vejle har bara släppt in sju mål på nio hemmafajter. Thisted har visserligen gjort hela 19 - lika många som Vejle på hemmabana - på bortaplan. Men poängen är mycket viktiga här och båda lagen är egentligen nöjda med kryss. En annan faktor varför hemmalaget kan ha svårt att få till det spelmässiga i kväll, det är stora förändringar i truppen under vinterfönstret.

Skyttekungen Dominic Vinicius (9 mål), Björn Daniel Sverrisson, Victor Wernersson (Blåvitt), Wang Xin, Erick Farias och Sebastian Bruhn är inte kvar i klubben. In: David Arshakyan (klubløs, Chicago Fire, USA), Simone Branca (US Alessandria, Italien), Peter Utaka (klubløs, senest Sanfrecce Hiroshima, Japan), Nicolaj Ritter (SønderjyskE) och Alexandru Boiciuc (Milsami Orhei, Moldova).

Mycket nytt således. I Thisted? Ja, även där är bästa målskytten borta. Mikkel Agger (11 mål) har sålts till Sarpsborg i norska högstaligan.

Båda lagens bästa målskyttar är alltså inte kvar, Vejle har många nya spelare som ska spelas och det är kallt och jävligt med viktiga poäng på spel. 1-1 senast lagen möttes.

SPELTIPS
Lirar under 2,5 mål till 2.05 hos LeoVegas (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip