För att Barcelona inte helt ska tappa striden mot Real Madrid i toppen av La Liga tabellen krävs det tre poäng i bortamötet mot Villarreal. Efter att ha tappat poäng i tre matcher sedan omstarten, medan rivalerna Real Madrid har vunnit samtliga möten, är Barcelona illa tvungna att gå all-in här. Då brukar det också bli bra resultat. Även om Villarreal är formstarka så är Barcelona på en helt annan nivå och när de väl har kniven mot strupen och allt att spela för brukar historiskt sett också segrarna komma.

Historiskt har Barcelona också haft det relativt enkelt mot Villarreal. Bortsett från bortamötet förra säsongen, som slutade makalöst 4 - 4, så har Barcelona vunnit de senaste matcherna. Säsongens första möte vann Barcelona hemma med 2 - 1. Villarreals omstart har varit lysande med ett kryss hemma mot Sevilla och segrar mot Celta Vigo, Mallorca, Granada, Valencia och Betis. All heder till Villarreal för dessa viktiga vinster. Men inget av dessa lag ligger direkt på Barcelona toppnivå.

Det har gått grus i maskineriet där Barcelona på sistone har tappat poäng för enkelt. De har haft ledning två gånger om i de två senaste matcherna mot Celta Vigo och Atletico Madrid, som båda har slutat 2 - 2. Men det har också varit stolpe ut med ett sent kvitteringsmål från Celta Vigo och två straffar tilldelade till Atletico Madrid. Efter omstarten var Barcelona starka i sitt försvarsspel och höll nollan i fyra matcher innan möten med Celta Vigo och Atletico Madrid. Till denna match skärper de sig igen.

Det här är bara en fråga om Barcelona kan resa sig igen och spela fotboll på världsnivå. De har gjort det så många gånger och är illa tvungna att göra det igen, för att inte förlora chanserna om en La Liga titel redan. Villarreal är formstarka och bjuder inte på så många chanser, men samtidigt behöver inte Messi och kompani många lägen för att avgöra viktiga matcher, som denna.

Speltips Villarreal - Barcelona:
2 - odds 1.78 hos 888sport , Unibet & Casumo .

---
Bekräftad startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Mario Gaspar, Pau Torres, Raul Albiol, Alberto Moreno, Vicente Iborra, Andre Anguissa, Santi Cazorla, Samuel Chukwueze, Gerard Moreno & Paco Alcacer.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Nelson Semedo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Arturo Vidal, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Lionel Messi, Luis Suarez & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip