Stormakten FC Barcelona, med vind i seglet under nya tränaren Xavi, reser till Estadio De La Ceramica för att ta sig an Europa League mästarna Villarreal. Marknaden ser på mötet som helt öppet, trots att Barcelona är ett nummer större. Barca ligger på en sjunde plats i La Liga tabellen - 4 poäng före Villarreal, som är i mitten av tabellen, på en tolfte plats. I och med att betingbolag har jämna odds finns det ett stort värde på att Barcelona vinner matchen, med en livlina om mötet skulle sluta med en delad pott.

Att ta raka segrar har varit ett stort bekymmer för Villarreal. Efter tretton omgångar har det bara blivit tre vinster. Det har också bara blivit tre förluster, så laget är någorlunda svårslaget. Med tanke på vilka kvalitéer det finns i truppen har säsongen hittills varit en besvikelse. Villarreal har bara en seger på de sex senaste omgångar, som kom mot bottenlaget Getafe. I veckan gjorde Villarreal en platt match i Champions League där de förlorade mot formlösa Manchester United på hemmaplan med 0 - 2.

Post Ronald Koeman eran har inletts bra av legendaren Xavi som tränare. I Derbi barceloni tog de en seger på Camp Nou mot Espanyol med 1 - 0, där Memphis Depay nätade sitt 7:e mål för säsongen i ligaspelet. Därefter tog de emot Benfica i Champions League. Barcelona skapade väldigt mycket men lyckades aldrig bryta ner gästerna. Å andra sidan höll Barcelona nollan för andra matchen i rad - något vi sällsynt fick se tidigare. Så Xavi har åtminstone ordnat upp och stärkt försvarsspelet, på kort tid.

För att inte tappa mark till en topp 4 placering behöver Barcelona fortsätta prestera. Det är sex poäng upp till de regerande mästarna Atletico Madrid, som har den fjärde platsen i tabellen. Då ska det till en seger mot Villarreal, som de inte har förlorat på de 26 senaste inbördesmöten, i alla tävlingar. Villarreal saknar återigen X-faktorn Gerard Moreno. I Barcelona är Sergi Roberto, Pedri, Ansu Fati, Sergio Aguero och Martin Braithwaite fortsatt i sjukstugan. Dock har laget klarat sig riktigt bra utan dem.

I mitt tycke är Barcelona det klart starkare laget. Därmed lägger jag ett spel på en Barcelona seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Villarreal seger och vinst vid en Barcelona seger.

Speltips Villarreal - Barcelona:
2 asian 0 (samma som Barcelona draw no bet) - odds 1.93 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Villarreal:
Geronimo Rulli, Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres, Alfonso Pedraza, Daniel Parejo, Francis Coquelin, Etienne Capoue, Yeremi Pino, Boulaye Dia & Arnaut Danjuma.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Oscar Mingueza, Gerard Pique, Eric Garcia, Jordic Alba, Nico Gonzalez, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Gavi, Ousmane Dembele & Memphis Depay.
---

This is the stats tab
This is the post tip