För att Villarreal överhuvudtaget ska ha någon chans till Champions League spel nästa säsong krävs det en seger hemma på Estadio de la Ceramica mot Real Betis. Villarreal ligger på en femte plats men är en bra bit ifrån tabellfyran Sevilla, som har nio poäng fler än Villarreal. Gästerna Betis har spelat bra under en längre period, både i ligan och den spanska cupen men formen är på väg neråt, efter att ha åkt ur cupen och förlorat sedan i ligan mot Barcelona. Så det är helt klart fördel till Villarreal.

Gerard Moreno har återvänt från sin skada och levererade direkt senast mot Elche, där har nätade två gånger efter bara 35 minuter. Ändå kunde inte Villarreal klara av att hålla undan Elche och matchen slutade 2 - 2. Det blev därmed fjärde raka match som slutade oavgjort för Villarreal, som måste skärpa sig om de ska uppnå det stora målet som ledningen har satt upp - att komma bland de topp 4 och spela i Champions League nästa säsong. Det råder ingen tvekan om att kapacitet finns i truppen.

Betis är ett yoyo lag och fortsätter att vara det även denna säsong, som trots allt hittills har varit framgångsrik. Säsongen började riktigt bra, innan de föll och hamnade i en svacka. Betis reste sig i grevens tid till Sevilla-derbyt och klara av att spela oavgjort. Därefter har det blivit segrar i den spanska cupen och ligan tills de senaste åkte ur på straffar mot Athletic Bilbao och därefter förlorade med 2 - 3 hemma mot Barcelona. Betis har svårt att hålla i formen under längre tidsperioder i La Liga.

Segrarna har kommit mot Huesca, Celta Vigo och Osasuna - vilket givetvis är riktigt bra gjort av Betis. Dock så är Betis fortfarande ett svagt bortalag, där de har sex förluster på elva bortamatcher. Därutöver har Betis börjat släppa in lite för många mål igen. Att då möta ett hungrigt gäng som Villarreal borta är knappast optimalt och jag tvivlar starkt på att Betis får med sig några poäng alls. Motivationen är på topp i Villarreal och då finner jag ett värde i att spela på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Villarreal - Betis:
1 - odds 1.98 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Alfonso Pedraza, Pau Torres, Raul Albiol, Rubén Peña, Moi Gómez, Juan Foyth, Daniel Parejo, Álex Baena, Paco Alcácer & Gerard Moreno.

Bekräftad startelva - Betis:
Joel Robles, Emerson Aparecido, Aissa Mandi, Víctor Ruiz, Juan Miranda, Andrés Guardado, Guido Rodriguez, Sergio Canales, Nabil Fekir, Aitor Ruibal & Loren Morón.
---

This is the stats tab
This is the post tip