Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio de la Ceramica där Villarreal tar emot Celta Vigo. Eftersom Villarreal spelar hemma och har tidigare haft det relativt lätt på sistone på Celta Vigo så är Villarreal favoriter till att vinna mötet. Villarreal befinner sig på en Europa League plats, där Sevilla, Getafe och Girona är hack i häl. Något målkalas har jag svårt att se i detta möte, då det dels inte har inträffat så många gånger tidigare och dels så är Villarreal skickliga defensivt hemma.

Som sagt, Villarreal sitter i förarsätet för en direktplats till Europa League. Med fyra omgångar kvar och en match mindre spelad ska de klara av att hålla undan. Därmed behöver de inte tokanfalla för att ta tre poäng mot ett stabilt Celta Vigo. Även om Villarreal har lyckats med att hitta nätet på de tre senaste matcherna så har det varit stundtals uddlöst i anfallsspelet. Desto bättre är de på att försvara sig på hemmaplan och mot just Celta Vigo har det inte släppts in så många mål tidigare.

Fotboll LaLiga: 17/12, 2017
Celta Vigo 0 - 1 Villarreal

Fotboll LaLiga: 12/3, 2017
Celta Vigo 0 - 1 Villarreal

Fotboll LaLiga: 16/10, 2016
Villarreal 5 - 0 Celta Vigo

Fotboll LaLiga: 2/3, 2016
Celta Vigo 0 - 0 Villarreal

Fotboll LaLiga: 18/10, 2015
Villarreal 1 - 2 Celta Vigo

Vi får alltså gå tillbaka till år 2015 då båda lagen gjorde mål på varandra.

Celta Vigo kommer till mötet med två starka insatser med 2-2 hemma mot b-betonat Barcelona och 1-1 hemma mot Valencia. Dock så är inte Celta Vigo alls lika starka på bortaplan. På de fem senaste bortamatcherna har det endast blivit ett mål, som kom i 1-1 matchen mot ligans formsvagaste lag, Athletic Bilbao. Celta Vigo har ett stort avbräck i lagets skyttekung Iago Aspas, som missar matchen på grund av skada. Det kommer inte bli lätt för Celta Vigo att göra mål på Villarreal, med tanke på historiken, formen och skadan på lagets viktigaste spelare.

Därmed finner jag ett värde i att spela på att båda lag inte gör mål och lägger ett spel på hela 2.10 i odds hos Unibet .
---
Preliminär startelva Celta Vigo: Sergio Asenjo, Mario Gaspar, Alvaro Gonzalez, Victor Ruiz, Jaume Costa, Manuel Trigueros, Rodrigo Hernandez, Samuel Castillejo, Daniel Raba, Denis Cheryshev & Carlos Bacca.

Preliminär startelva Villarreal: Sergio Alvarez, Jonny, Sergi Gomez, Gustavo Cabral, Hugo Mallo, Stanislav Lobotka, Jozabed, Pione Sisto, Brais Mendez, Daniel Wass & Maximiliano Gomez.
---

This is the stats tab
This is the post tip