I den andra åttondelsfinalen, i Europa League, har Villarreal med sig en 2 - 0 ledning mot Dynamo Kiev i bagaget. Då Villarreal tog en given seger på bortaplan har de allting i sina egna händer i returen på Estadio de la Ceramica, med en tvåmålsfördel. Inför det första mötet var Dynamo Kiev obesegrad i tio raka matcher, men hade ingenting att sätta emot hemma på NSK Olimpiyskiy. Dynamo Kiev misslyckades med att avfyra ett enda skott på mål men detta kommer det att bli ändring på i returen.

För nu måste Dynamo Kiev gå till attack om de ska ha någon chans alls att gå vidare i slutspelet. Det kommer att bli tufft då Villarreal är hemmastarka ute i Europa där de har vunnit fyra senaste hemmamatcher. Dock har Villarreal varit ojämna på sistone och släppt in en hel del mål. Senast i ligan blev det en komfortabel seger mot Eibar med 3 - 1, men dessförinnan förluster mot Valencia med 1 - 2 och Atletico Madrid med 0 - 2. Offensiven i Villarreal är sylvass medan defensiven har börjat svaja.

Efter förlusten mot Villarreal studsade Dynamo Kiev tillbaka direkt och tog en ligaseger borta mot Zorja Luhansk med 2 - 0. Efter en mållös första halvleken nätade Artem Besedin och Serhiy Sydorchuk lagets två mål inom tre minuter, i början av den andra halvleken. Därefter spelade Dynamo Kiev av matchen och har haft fyra dagar på sig att förbereda sig för det tuffa Villarreal mötet. Dynamo Kiev har tagit sig till åttondelsfinalen genom att slå ut Brügge, där det blev oavgjort hemma och en seger på bortaplan.

Villarreal är utan tvekan favoriterna till att avancera vidare, men laget har en del avbräck i truppen. Mittbacken Pau Torres var skadad senast i Villarreals seger mot Eibar, samt att försvararen Alberto Moreno och mittfältarna Francis Coquelin, Ruben Pena och Vicente Iborra definitivt är borta. När det gäller Dynamo Kiev är det också skador och frågetecken på sex spelare. Tudor Baluta, Benjamin Verbic, Denys Harmash, Volodymyr Kostevych, Mykyta Burda och Ruslan Neshcheret är i sjukstugan.

Då Villarreal är starka räknar jag med att de, i vanlig ordning, gör mål på hemmaplan. Faktum att Dynamo Kiev måste gå till attack och vinna matchen med två mål för att ta mötet vidare gör dem sårbara - men laget har en vass offensiv som mycket väl kan ta vara på alla defensiva avbräck i Villarreal. Dynamo Kiev är ett Champions League lag, som dock denna säsong har släppt in på tok för många mål. Därmed lutar detta möte mot att bli ett målrikt sådant och jag lägger ett spel på minst tre mål i matchen.

Speltips Villarreal - Dynamo Kiev:
Över 2,5 mål. Odds 1.98 hos Nordicbet , Betsafe & Betsson .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Villarreal:
Sergio Asenjo, Juan Foyth, Raul Albiol, Ramiro Funes Mori, Alfonso Pedraza, Daniel Parejo, Etienne Capoue, Manuel Trigueros, Samuel Chukwueze, Carlos Bacca & Gerard Moreno.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Dynamo Kiev:
George Buschan, Tomasz Kedziora, Illia Zabarnyi, Oleksandr Syrota, Vitalii Mykolenko, Serhiy Sydorchuk, Oleksandr Andriyevskyi, Viktor Tsigankov, Vitaly Buyalsky, Gerson Rodrigues & Carlos de Pena.
---

This is the stats tab
This is the post tip