Villarreal:

Det har svängt rejält i klubben från Vila-Real, strax utanför Castellón i sommar. Villarreal har tappat tre blytunga spelare i Nicolas Jackson, Pau Torres och Samuel Chukwueze. Det är tre vitala spelare som Den gula ubåten inte har ekonomi nog för att ersätta rakt av, förstås. På tillskottslistan finner vi namn som Santi Comesaña, Alexander Sörloth och Denis Suárez.

Villarreal gjorde en fin andra halva av säsongen, men det fanns perioder under säsongen när Quique Sétien, som ersatte Unai Emery på tränarbänken, faktiskt hängde löst. Men med 10 segrar på de avslutande 16 matcherna, och en sevärd offensiv fotboll där Nicolas Jackson särskilt var strålande, avslutade Villarreal starkt och trots tunga spelartapp finns potential i unga stjärnskott som Álex Baena och Yeremy Pino. Det lär bli underhållande under Sétien, som alltid föredrar en offensiv och fartfylld fotboll, och om viktige Gerard Moreno håller sig hel bör Villarreal ha en svårstoppad offensiv även kommande säsong.

Francis Coquelin är skadad och det finns frågetecken för Raúl Albiol.

Betis:

Det har inte hänt enormt mycket i Sevilla-lagets trupp inför 2023/24. Marc Bartra och Hector Bellerín har återvänt till Real Betis och adderar bredd, precis som Leeds-lånet Marc Roca, Azoye Pérez och värvningen av Isco på fri transfer. Isco är en rejäl chansning efter att flytten till stadsrivalen Sevilla i fjol inte föll väl ut. Det finns dock enorm mycket talang i 31-åringen, som kanske kan få det att lossna i Betis under Manuel Pellegrini. Mest noterbart i övrigt är att klubblegendaren Joaquín lagt skorna på hyllan, och han lämnar ett tomrum efter sig med sin erfarenhet och kvalitet, även om speltiden minskade under sista säsongen i klubben.

Sergio Canales har lämnat för Mexiko och Nabil Fekir är alltjämt skadad och William Carvalho dras med en muskelskada och
missar premiären.

Två målglada lag

Villarreal, som slutade femma, slutade fyra poäng före Real Betis i fjol och det känns på förhand som två jämna lag även kommande säsong, och hemmalaget känns måhända som lite för stor favorit här. Båda lagen tenderar att vara målglada och leds av två offensivt viktade tränare i Sétien och Pellegrino. Även om Villarreal tappat offensiv slagkraft finns fortfarande gott om kvalitet i Pino, Sörloth, Moreno, Baena med flera. Över 2.5 mål finns till 1,67 hos Expekt.
This is the stats tab
This is the post tip