Kvartsfinal, del 1 av 2, i Europa League där vi har ett helspanskt spännande möte på Estadio de la Ceramica. Enligt marknaden är det ett helt öppet möte också, där det egentligen inte finns någon favorit till seger. Enig. Matchen kan verkligen sluta hursomhelst. En sak är jag säker på dock och det är att första mötet kommer att vara underhållande, fartfylld, offensiv, känslomässig och innehålla mål - där båda lagen har goda chanser att åtminstone göra ett varsitt mål i matchen.

Villarreal fortsätter att imponera i den spanska La Liga. De har kommit igång med målskyttet med bland annat fyra mål hemma mot självaste Barcelona. Det blev fyra mål bakåt också, så det visar att försvaret inte är ligans bästa direkt. Villarreal kommer till mötet från en 1 - 2 förlust borta, men där missade Cazorla en straff för Villarreal i slutet av matchen. Efter att ha gjort mål i sina samtliga 8 senaste matcher har Villarreal ett målsnitt på 2,25 gjorda mål på dessa matcher. Mål blir det även mot Valencia.

Villarreal har även spottat in mål i Europa League och tagit sig till kvarsfinalen genom att slå ut Zenit. Se här:

Europa League: 14/3, 2019
Villarreal 2 - 1 Zenit

Europa League: 7/3, 2019
Zenit 1 - 3 Villarreal

Villarreal gör mål på allt och alla i dagsläget, i synnerhet på hemmaplan. Vad är då anledningen till att de släpper in så många mål? Jag tar och kopierar in min text från en tidigare rek på Betis - Villarreal matchen, som gick ut på att båda lag skulle jag mål. Då skrev jag följande: "Villarreal har släppt in mål i fyra raka matcher nu. Det har ju så klart att göra med att Villarreal har gått och blivit ett aggressivare lag som spelar högre upp på motståndarnas plan och tar betydligt större risker för att lyckas göra mål. Resultatet blir därmed ett och ett annat mål bakåt, så klart."

Samma sak inträffade mot Betis där Villarreal gick till attack, lämnade stora ytor bakåt och släppte in två mål.

Detta är något sylvassa Valencia kommer att utnyttja. Valencia kommer från en 0 - 2 förlust borta mot Rayo Vallecano, där Valencia helt enkelt hade en dålig dag på jobbet. Efter att ha besegrat Real Madrid hemma med 2 - 1 kom en liten urladdning, men Valencia är starka och studsar nästan alltid tillbaka på en gång. Här gäller det för Valencia att skapa sig ett bra utgångsläge och då ska de stora ytorna som Villarreal lämnar utnyttjas till fullo, för att givetvis göra mål. Med de offensiva kvalitéerna som finns i truppen blir det oerhört svårt för Villarreal att hållan nollan mot Valencia.

Även Valencia har även spottat in mål i Europa League och tagit sig till kvarsfinalen genom att slå ut Krasnodar. Se här:

Europa League: 14/3, 2019
Krasnodar 1 - 1 Valencia

Europa League: 7/3, 2019
Valencia 2 - 1 Krasnodar

Då både Villarreal och Valencia har gjort en massa mål, samt släppt in mål i båda tidigare möten i Europa League, mot sina respektive motståndare, som är betydligt sämre lag än vad Villarreal och Valencia så ska det mycket till för att vi inte ska få se mål från båda håller. Därmed finner jag ett värde i oddset 1,90 på att båda lag gör mål i matchen och lägger ett spel på utfallet.

Själva oddset finnes hos världens största bettingsajt bet365 .

---
Bekräftad startelva - Villarreal:
Andres Fernandez, Pablo Fornals, Mario Gaspar, Alvaro Gonzalez, Victor Ruiz, Xavi Quintilla, Santiago Caseres, Vicente Iborra, Santi Cazorla, Samuel Chukwueze & Gerard Moreno.

Bekräftad startelva - Valencia:
Neto, Jose Luis Gaya, Ezequiel Garay, Gabriel Paulista, Facundo Roncaglia, Goncalo Guedes, Daniel Wass, Daniel Parejo, Ferran Torres, Rodrigo Moreno & Kevin Gameiro.

---

This is the stats tab
This is the post tip