West Ham United tar emot Leeds United hemma på Olympic Stadium i London under söndagseftermiddagen och detta i 32-delsfinal i FA-cupen.

Fem senaste för West Ham United
Crystal Palace - West Ham 2-3
Watford - West Ham 1-4
West Ham - Southampton 2-3
Tottenham - West Ham 2-1
Arsenal - West Ham 2-1

Fem senaste för Leeds United
Leeds - Burnley 3-1
Leeds - Arsenal 1-4
Manchester City - Leeds 7-0
Chelsea - Leeds 3-2
Leeds - Brentford 2-2

Lagen möttes i Premier League-spel i september 2021 och då agerade Leeds hemmalag, men West Ham vann matchen med 2-1 på Elland Road. Nu möts de igen och denna gång är det West Ham som agerar hemmalag och då tror jag att de vinner - igen!

West Ham kommer från två raka segrar där de nu senast bortaslog Crystal Palace med 3-2 och innan det slog de Watford med 4-1, även det på bortagräs. Nu har de chans på tredje raka vinsten och denna gång hemma på Olympic Stadium där de förlorat de två senaste, men normalt sett är West Ham ett duktigt hemmalag!

Leeds kommer också från seger senast, men för deras del var det på hemmagräs mot Burnley som inte direkt tillhör de bättre lagen i ligan. Faktum är att Burnley är ett nedflyttningslag så som PL-tabellen målas upp just nu och att de bara spelat in elva poäng på 17 matcher. Leeds är snäppet vassare med 19 poäng på 19 matcher, varav de alltså tog tre mot just Burnley senast.

West Ham hör till topplagen i Premier League och är med i racet om en Europa-plats till nästa säsong, men jag tror att även FA-cupen är något som prioriteras så jag tror helt enkelt att hemmalaget är starka nog för seger även i denna cup-match.

SPELTIPS
West Ham vinner matchen till 1.80 hos bet365 .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip