Speltips: Wigan rak seger till 4.20 hos bet365.

Nypopulära och uppåtgående Wrexham tar emot Wigan Athletic på Racecourse Ground i sextiofjärdedels-final i den engelska ligacupen.

Wrexham gjorde återkomst i den engelska toppfotbollen i helgen när man, efter att vara en av förhandsfavoriterna till att återigen ta steget upp, kom ner på jorden en aning när man förlorade mot MK Dons med 5-3.

Wigan, som föregående säsong åkte ur Championship, besegrade Derby med 2-1 i deras säsongspremiär. Man vill självklart studsa upp i den näst högsta ligan så fort som möjligt, men på grund av ekonomiska bekymmer startar man den här säsongen med åtta minuspoäng, så vinsten i premiären var välbehövlig både mentalt och poängmässigt.

För bra för att inte ta

Det som verkligen fick min uppmärksamhet runt den här matchen var hur stora favoriter Wrexham faktiskt är, vilket kändes lite märkligt. Wigan spelar en division högre (åkte precis ur Championship) och bör vara det bättre laget.
Det som troligtvis väger över en aning till Wrexhams fördel är självklart hemmaplansfördelen, men resan mellan Wigan och Wrexham är bara 60km, så någon monsterresa är det inte heller tal om.

Jag tror också det finns möjlighet till en del rotation i båda lagen. Självklart vill man gå så långt som möjligt i cupen, men prio för dessa båda klubbar är trots allt ligaspelet. Wrexham vill vidare upp i seriesystemet så fort som möjligt, och Wigan har sina minuspoäng man behöver hämta ikapp så fort som möjligt för att inte trilla ner ytterligare en division. Skulle lagen rotera en aning, bör Wigans bredd vara bättre än Wrexhams.

När oddsen är så pass höga på ett lag som i grunden ska vara bättre och kommer från en högre division, har jag väldigt svårt att titta bort. Jag tror mycket väl att det kan bli en jämn historia som kan gå lite åt vilket håll som helst, och för den som vill finns Wigan vinna eller oavgjort till 1.80 hos bet365, men jag tycker 4.20 gånger pengarna på Wigan rak seger är för bra för att inte reka och väljer därför det!
This is the stats tab
This is the post tip