Ett viktigt möte i den spanska andradivisionen äger rum på La Romareda där Zaragoza tar emot Gimnastic. Det är viktigt för Zaragoza att hålla sig borta från bottenstriden, dit de onekligen är på väg. Efter 31 omgångar ligger Zaragoza på en 17:e plats medan Gimnastic redan befinner sig på nedflyttningsplatsen, trea från slutet, plats 20 i tabellen. Zaragoza har en stor fördel på hemmaplan och är det bättre laget så denna match ska de vinna mot formsvaga Gimnastic för att hålla sig kvar i andradivisionen.

Inte för att Zaragoza direkt har någon vidare form, men det tål att sägas att de är helt okej på hemmaplan. Det har bara blivit en förlust på de fyra senaste matcherna, mot Almeria med 1 - 2, sedan är det ett mållöst möte mot Albacete och slutligen två vinster mot Real Oviedo med 2 - 0 och senast 1 - 0 mot Elche. I den vinsten försvarade sig Zaragoza utmärkt och tog en tidig ledning genom mål av anfallaren Miguel Linares. Sedan lyckades Zaragoza hålla undan till slutsignalen.

På samma sätt lät det bli i denna match, då Zaragoza verkligen behöver alla tre poäng för att distansera sig till nedflyttningsplatserna. De har 4 poäng mer än Extremadura, som innehar den sista nedflyttningsplatsen. Det första inbördesmötet denna säsong vann Zaragoza på bortaplan med 3 - 1 mot Gimnastic. Så Gimnastic har det redan svårt mot Zaragoza och just på bortaplan har Gimnastic spelat helt bedrövligt. På sju senaste matcher har det blivit sex förluster. Se här:

La Liga 2: 17/3, 2019
Real Oviedo 2 - 0 Gimnastic

La Liga 2: 2/3, 2019
Osasuna 1 - 0 Gimnastic

La Liga 2: 16/2, 2019
Deportivo La Coruna 1 - 1 Gimnastic

La Liga 2: 2/2, 2019
Rayo Majadahonda 1 - 0 Gimnastic

La Liga 2: 20/1, 2019
Tenerife 2 - 0 Gimnastic

La Liga 2: 13/1, 2019
Elche 1 - 0 Gimnastic

La Liga 2: 21/12, 2018
Mallorca 2 - 0 Gimnastic

Det har alltså blivit ett mål framåt på de sju senaste bortamatcherna. Med det horribla bortaspelet blir det oerhört svårt för Gimnastic att ta några som helst poäng borta mot Zaragoza. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1,85 på att Zaragoza tar samtliga tre poäng och lägger en rak etta i matchen. Oddset 1,85 på Zaragoza hittas hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Zaragoza:
Cristian Alvarez, Julian Delmas, Alberto Guitian, Diogo Verdasca, Daniel Lasure, Pep Mas, Inigo Eguaras, James Igbekeme, Alberto Soro, Alvaro Vazquez & Miguel Linares.

Bekräftad startelva Gimnastic:
Bernabe Barragan, Mikel Villanueva, Fali, Muhammed Djetei, Abraham Minero, Victor Martinez, Ousseynou Thioune, Imanol Garcia, Pipa, Brugui & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip