Zenit +0 mål (Draw no bet) spelas till 1.93 hos Scandibet . Alltså pengarna åter om matchen slutar kryss.

Senaste mötet:
Leipzig - Zenit 2-1

Zenit förlorade matchen i Leipzig med 2-1, men Domenico Criscito gjorde det så betydelsefulla reduceringsmålet i slutet av den första matchen. Viktigt för ryssarna att få en reducering och ett bortamål att gå på inför kvällens retur. Zenit ska absout inte räknas bort då Zenit är otroligt svårbemästrade i Sankt Petersburg. Att det är svårt att spela bortamatcher mot ryska lag stämmer verkligen, iallafall om vi håller oss till Zenit.
Ryssarna slog ut rutinerade Celtic i den förra rundan ut - förlust blev det på Celtic Park i första matchen med 0-1, men hemmamatchen vann Zenit bekvämt med 3-0. Hur gick det i gruppspelet då? Jo, Zenit vann alla tre hemmamatcher. Tittar vi på säsongen innan vann även Zenit alla hemmamatcher i Europa League. Och senast laget spelade i Champions League (2015/2016) tog sig Zenit vidare till slutspel efter idel segrar på hemmaplan i gruppspelet. Valencia, Gent och Lyon stod då för motståndet.

Ett minus för Zenit är att den argentinske mittbacken Emanuel Mammana skadade sig mot Rostov senast. Positivt är det dock att Leandro Paredes som missade det första mötet mot Leipzig på grund av avstängning är tillbaka.

Leipzig har fått lite grus i maskineriet i tyska Bundesliga, och tittar vi på de sex senaste matcherna så är det faktiskt bara matchen mot Zenit i Europa League man har vunnit. Värt att notera är också att Leipzig haft stora problem på resande fot under säsongen. Trots att laget ligger sexa i Bundesliga har man inte bättre än 4-3-6 på sina 13 bortamatcher. Knappast några imponerande siffror.
Ett plus för gästerna är att viktige Kevin Kampl som missade det första mötet mot Zenit på grund av en lättare muskelskada är tillbaka. Återstår att se om han startar.

Preliminära laguppställningar (whoscored)

Zenit 4-4-2

Lunev; Smolnikov, Ivanovic, Mevlja, Criscito; Rigoni, Erokhin, Paredes, Kuzyaev; Zabolotnyi, Kokorin

Out: Mammana
Doubtful: Anyukov, Terentjev

Leipzig 4-4-2

Gulácsi; Laimer, Orban, Upamecano, Klostermann; Forsberg, Demme, Keita, Bruma; Werner, Augustin

Out: Halstenberg, Lookman

I och med att Leipzig inte behöver vinna för att ta sig vidare så känns Zenit till 1.93 & pengarna tillbaka vid kryss som ett sunt spel!

Tippar 2-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip