Speltips: IK Zenith asian handicap +3 till 1.76 hos Svenska Spel

_____

IFK Göteborg får göra en liten paus från den så viktiga bottenstriden i Allsvenskan för att möta division 2-laget IK Zenith i kampen om Svenska Cupen nästa år. Det är i alla fall positiva tongångar hos laget efter att ha vänt matchen mot Degerfors och där Blåvitt nu har tre vinster på de fem senaste matcherna. Nyförvärven Thomas Santos, Arbnor Mucolli och Astrit Selmani har kommit in med bra fart och mentalitet som bidragit mycket till ett pånyttfött Blåvitt. Visserligen är laget fortfarande poängmässigt kvar i bottenstriden men det är mycket som pekar uppåt nu.

IK Zenith är det som ska ta emot IFK Göteborg på Hovgården. Det blir tillfälliga läktare så att fler ska kunna bevittna den stora matchen för div.2-laget på Hisingen. Laget spelade i division 4 så sent som 2021 och numera nykomlingar i division 2 där de för närvarande ligger på nedflyttningsplats men där den säkra marken verkligen är inom räckhåll. Har ett samspelt lag som verkligen vill spela fotboll och där många varit med om klubbens avancemang. Har även flertalet spelare som kommer från Häcken och Örgrytes akademier. Inför denna match slog de även ut IK Oddevold som är topplag i Ettan Södra, så visst finns det ett visst självförtroende att kunna göra bedrifter i Svenska Cupen.

Råder klasskillnad här, men vinner verkligen IFK Göteborg med fyra måls marginal eller slappnar det av och bara spelar av matchen?

Formen kunde dock vara bättre för hemmalaget Zenith med enbart en seger på de fem senaste. Nu kommer däremot en match där de verkligen kan komma samman igen och bara få gå ut och spela helt utan press. En match som enbart få kommer att få uppleva igen så man kan verkligen räkna med inställning på liv och död. Kan tänka mig att Blåvitt väljer att rotera en del här. De har ett gäng spelare som är påväg tillbaka från skada som behöver mer matchträning. Selmani och Carneil är två fantastiska spelare men som behöver mer speltid för att nå sin fulla potential efter att ha kommit tillbaka från skada. Även Trondsen och Salaou lär få mer spelminuter samtidigt som säkerligen ett par yngre talanger får chansen. Tror dock man börjar med ett starkt manskap och inte tar något för givet här. Det ska givetvis vara otroligt stor skillnad mellan ett bottenlag i Division 2 Norra Götaland och ett allsvenskt lag som är på gång. Tycker dock att handikapp-linan lockar mer på underdogen som säkerligen kommer parkera en långtradare och det är inte alltid helt enkelt att luckra upp.
Det är enbart ett fåtal marknader ute men +3 (där vi får tillbaka pengarna vid ex 1-4 eller 0-3) tycker jag fungerar här som utgångsposition.

Speltips: IK Zenith asian handicap +3 till 1.76 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip