Belgien -1,5 mot Japan spelas hos Bethard och FastBet i måndagens sena åttondelsfinal. Tvåmålsseger eller mer för belgarna krävs för rättat spel.

Trodde väl aldrig att det skulle kännas så självklart att spela -1,5 i en åttondelsfinal i VM. Brukar vara tajta matcher med jämna lag och mycket på spel. Men här skiljer det en klass.

Belgien öste in mål i gruppspelet och har fått igång Lukaku som målskytt. Han stöttas upp av Hazard, De Bruyne och Mertens framför allt. En riktigt bra offensiv som såg spännande ut i gruppspelet. Ska sägas att offensiven inte riktigt satts på prov mot motstånd av yppersta klass än i och med att avslutande gruppmatchen mot England blev speciell. Men håller inte Japan som så många hack bättre än Tunisien och i den matchen blev det 5-2 till Belgien. Blev på många vis en perfekt gruppavslutning mot England även fast bägge lagen roterade. Belgien fick vila nyckelspelare men lyckades vinna ändå.

Tänkbart lag här:

Belgium (3-4-2-1): Courtois; Alderweireld, Boyata, Vertonghen; Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco; Hazard, Mertens; Lukaku.

Japan är ett av de klart sämsta lagen som tog sig vidare till åttondel. Fick med sig ett tidigt rött kort på Colombia i öppningsmatchen, vilket hjälpte laget till en seger där. Kryssade sedan mot Senegal och förlorade mot Polen i sista matchen. Mot Polen spelade Japan bara av matchen sita 10-15 då en uddamålsförlust räckte. Ska dock sägas att ett avsågat Polen var bättre så länge det var riktig match.

Tänkbar elva:

Japan (4-2-3-1): Kawashima; Sakai, Shoji, Yoshida, Nagatomo; Hasebe, Shibasaki; Haraguchi, Kagawa, Inui; Osako.

Japan har haft på sig flytväst i gruppspelet. En tabell ljuger aldrig sägs det, men Senegal åkte alltså ut för att de drog på sig fler gula kort. Tror Belgien med Lukaku i spetsen kommer skapa en hel del målchanser mot en begränsad japansk offensiv. När väl ledningsmålet kommer för belgarna måste Japan gambla lite för att nå en kvittering - då har Belgien ett gäng sylvassa omställningsspelare som kan döda den här matchen.

För mig skiljer det en klass mellan lagen och jag tror på 2/3-0 till Belgien.

This is the stats tab
This is the post tip