Belgien möter Panama i Grupp G. Matchen spelas på Olympiastadion Fisjt. Övriga lag i gruppen är Tunisien och England.

Belgien vs Panama väntar på måndagen och jag har tre spel på matchen:
1) Belgien -4,5 skott på mål till 1.86 hos Bethard .
(Finns under asian handicap shots on Target.
2) Romelu Lukaku anytime goalscorer till 1.71 hos Bethard
3) Belgien Asian -2 till 2.01 hos Betsson (pengarna tillbaka på tvåmålsseger).

All in Belgien alltså. Belgien tillhör den där gruppen av lag som bakom storfavoriterna har en hyfsat realistisk chans att vinna hela turneringen. Har en väldigt imponerande trupp, innehållandes storstjärnor som Lukaku, De Bruyne, Hazard, Vertonghen, Alderweireld Dembéle och Hazard för att nämna några. Truppen har en bra balans och många spelare kommer dessutom från en väldigt bra säsong. Finns en stor rutin och många nyckelspealre är i peak-ålder.
Surfade igenom en rätt svag kvalgrupp väldigt enkelt och har fortsatt imponera i träningsmatcherna. Sju mål på Egypten och Costa Rica över två matcher är bra. Ställs i premiären mot VM-debutanten Panama, som förvisso har allt att vinna, men det är också det enda som talar för laget egentligen. Ett åldersstiget lag som känns som ett av VM:s klart svagaste. Krånglade sig till VM trots att de inte vann mot vare sig Mexiko eller USA. Har inte heller imponerat i träningsmatcherna inför VM – då de fåt stryk av Norge, Danmark och Schweiz till exempel. Tycker inte det känns som att det finns någon överraskningspotential i laget, som förmodligen bara är glada att vara med här. 

I den här matchen tror jag det blir envägstrafik. Martinez är en offensivt lagd tränare och jag tror Belgien kommer blåsa på direkt här.
Med tanke på att gruppkonkurrenten England också lär gå rent fram till en förmodad gruppfinal kan målskillnaden bli en faktor här. Lukaku smällde in elva mål i kvalet och nätade mot såväl Egypten som Costa Rica i träningsmatcherna. Panama är ett motstånd som passar honom och med medspelare som De Bruyne, Hazard och Mertens kommer han definitivt få målchanser.

När det gäller skott på mål-spelet kan vi börja med att konstatera att Belgien väntas ha 65-70% av bollinnehavet. Klart att Panama kanske kommer testa lyckan från långt håll ett par gånger. Men med tanke på kvalitetsskillnaden mellan lagen är det svårt att se hur laget kommer klara av att ha ett kontrollerat bollinnehav i sista tredjedelen särskilt många gånger.
Belgien hade 9 skott på mål mot både Costa Rica och Egypten och lär väl komma upp i något liknande här. Har svårt att se Panama åstadkomma mer än de 1-3 skott på mål de haft i sina matcher nu på slutet. Ska vi säga 3-0, Lukaku som en av målskyttarna och 9-2 i skott på mål?

This is the stats tab
This is the post tip