Danmark ställs emot Australien i andra omgången av grupp C. Matchen spelas på Cosmos Arena. Övriga lag i gruppen är Frankrike och Peru.

Detta kommer vara en ”måstematch” för Danmark oavsett utfallet i öppningsomgången mot Peru. För att kunna nå topp två i gruppen och ett vidare avancemang i Fotbolls VM 2018 så krävs det att våra grannar bärgar hem samtliga tre poäng mot Australien.

Danmark som tog sig till Ryssland och sommarens fotbolls VM genom att besegra Irland i ett play off. Lagets stora stjärna är den 26år unga mittfältaren Christian Erikssen som för tillfället bär sitt Tottenham tillsammans med Harry Kane i Premier Leauge. Till namnkunniga spelare i Danmark måste man också lägga till Kasper Schmeichel (Leicester), målvakten som försöker gå i pappans fotspår och som också kommer vara en viktig kugge för sitt land under fotbolls VM 2018 i Ryssland.

Australien har en lättare väg att ta sig till VM mästerskap än många övriga nationer, men att man först efter ett play off mot Honduras kunder säkra sina VM biljetter till Ryssland 2018 är anmärkningsvärt. Att sen den 38åriga Tim Cahill fortfarande är en av de viktigaste spelarna för det Australienska fotbollslandslaget säger också något. Australien åker till Ryssland med vetskapen om att man kommer få det riktigt tufft att skrapa ihop några poäng. Således även mot Danmark som kommer vara i stort poängbehov och vara det spelförande laget mot Australien.

2-0??

This is the stats tab
This is the post tip