En spännande öppningsmatch i grupp A i VM 2018 mellan Egypten och Uruguay. Matchen spelas på Ekaterinburg Arena i Ekaterinburg och jag tycker mig ha hittat ett riktigt bra speltips. Övriga lag i grupp A är Ryssland och Saudiarabien.

Vad är Egypten utan sin stjärna Mohamed Salah? Enormt många procent mindre farliga. Anfallaren är högst osäker här och även med honom på planen skulle Egypten få svårt tror jag.
Edit: Salah börjar på bänken.

Officiella startelvor:
Uruguay: Muslera - Varela, Godín, Giménez, Cáceres - Nandez, Bentancur, Vecino, De Arrascaeta - Suárez, Cavani

Egypten: Elshenawy - Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy - Eleny, Hamed - Warda, Elsaid, Treziguet - Mohsen


Senaste matcher

Portugal - Egypten 2-1
Egypten - Grekland 0-1
Kuwait - Egypten 1-1
Egypten - Colombia 0-0
Belgien - Egypten 3-0

Polen - Uruguay 0-0
Österrike - Uruguay 2-1
Uruguay - Tjeckien 2-0
Wales - Uruguay 0-1
Uruguay - Uzbekistan 3-0

Tittar vi på dessa två lags uppladdning inför mästerskapet så skiljer det sig en hel del. Egypten har fått klara sig utan Mo Salah som skadade axeln i CL-finalen mot Real Madrid.

Enligt rapporter den gångna helgen så räknar inte lagläkaren med att Salah (fem av åtta mål i kvalet) kan spela den första matchen. Om det är en mörkning eller inte får vi se, men klart är att Salah inte kunnat gå i full träning sen CL-finalen och frågan är vilken skada han kan göra på ett försvarsstarkt
Uruguay utan att ha tränat fullt?

Jag tippar i alla fall att han inte spelar och då faller naturligtvis pendeln över till Uruguays fördel ännu mer. Egypten har en 45-årig Essam El-Hadary i kassen.

Uruguay tränas fortsatt av den defensivt skicklige Óscar Tabárez. Täta bakåt (med Atlético Madrids mittbackspar Godin, Gimenez i spetsen) - men också grym spets framåt i Cavani och Suarez. Har svårt att se dem gå mållösa i den här matchen. Men även mittfältsspelet har utvecklats med mer spelskickliga mittfältare.


SPELTIPS
Jag tror att Uruguay sätter tonen här och vinner utan att släppa in något mål. Finns till 2.25 hos bet365 (3/5 units)

0-1, 0-2?

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip