Speltips Elfenbenskusten bästa afrikanska lag i VM

SPORT

Fotbolls-VM

LIGA

VM

PUBLICERAD

12/06/2014 12:10

post-img

Elfenbenskusten bästa afrikanska lag i VM

SPELSTOPP

13/06/2014 18:00

Speltips Elfenbenskusten bästa afrikanska lag i VM

Polsater

Polsater

Christian Polsäter

PUBLICERAD

12/06/2014 12:10

PUBLICERAD

12/06/2014 12:10

SPELSTOPP

13/06/2014 18:00

SPORT

Fotbolls-VM

LIGA

VM

7
post-img

Elfenbenskusten bästa afrikanska lag i VM

18+ Spela ansvarsfullt Regler & Villkor gäller

Odds 2.37
Tips Elf bästa afrikalag

Spel:
Elfenbenskusten att bli bästa afrikanska lag i VM (2.37 på bet365 ).

Ska det äntligen bli dags för bröderna Toure och Drogba att skörda en internationell framgång? Jag tror det.

Till att börja med, vilka afrikanska lag har vi att göra med den här gången?
Elfenbenskusten (21)
Ghana (38)
Algeriet (25)
Nigeria (44)
Kamerun (50)

Siffran i parentes avser världsranking. Den ska ju tas med en stor nypa salt, men det är ändå en indikator.

Rimligtvis kan jag väl börja med att säga vad jag tror om Elfenbenskusten:
Grupp:
Colombia, Grekland, Japan och Elfenbenskusten.

Preliminär trupp Elfenbenskusten:
Goalkeepers: Boubacar Barry (Lokeren/BEL), Sayouba Mande (Stabaek/NOR), Sylvain Gbohouo (Sewe San Pedro/CIV), Ali Badra Sangare (ASEC Mimosas/CIV)
Defenders: Kolo Toure (Liverpool/ENG), Arthur Boka (Stuttgart/GER), Jean-Daniel Akpa Akpro (Toulouse/FRA), Serge Aurier (Toulouse/FRA), Ousmane Viera Diarrassouba (Caykur Rizespor/TUR), Didier Zokora (Trabzonspor/TUR), Constant Djakpa (Frankfurt/GER), Brice Dja Djedje (Marseille/FRA), Benjamin Angoua Brou (Valenciennes/FRA), Bamba Souleymane (Trabzonspor/TUR)
Midfielders: Ismael Diomande (St Etienne/FRA), Max Gradel (St Etienne/FRA), Yaya Toure (Manchester City/ENG), Ismael Cheick Tiote (Newcastle/ENG), Geoffroy Serey Die (Basel/SUI), Didier Ya Konan (Hanover/GER)
Forwards: Didier Drogba (Galatasaray/TUR), Gervinho (Roma/ITA), Salomon Kalou (Lille/FRA), Wilfried Bony (Swansea/ENG), Giovanni Sio (Basel/SUI), Mathis Bolly (Duesseldorf/GER), Seydou Doumbia (CSKA Moscow/RUS), Lacina Traore (Everton/ENG)

Rätt bra trupp ändå. Kanske framför allt offensivt. Vi har ändå ett gäng spelare som spelar och spelat på högsta nivån i Europa.

”Elefanterna” gör i sommar sitt tredje VM. Mardrömslottning både 2006 och 2010 har gjort att det blivit uttåg redan i gruppspelet. Men har ändå inte gjort totalfiasko, vann mot Serbien & Montenegro 06, tog poäng mot Portugal senast. Så vi har en trupp som till stor del varit med och spelat VM tidigare. Både Lamouchi (VM:s yngste förbundskapten) och Drogba (lagkapten) har uttalat sig om att det verkligen är dags att gå vidare nu, det är målet med stort m. Colombia är en (bräcklig) storfavorit i den här gruppen, men Elfenbenskusten är rankat som en snäppet större favorit än Japan.

Grekland krånglade sig till VM via kval. Imponerar inte på mig alls. Även om man gick till kvartsfinal i EM senast så har jag inte heller imponerats av hur man levererat i de senaste mästerskapen. Tycker truppen känns rätt jämngrå. Kommer förmodligen vara inblandad i målsnåla och tajta matcher. Vilket skick är Mitroglou i? Anfallsstjärnan har ju knappt lirat i Fulham under våren.

Japan då? Visst, Honda är ofta rätt bra i landslaget, men jag kan inte komma ifrån att jag tycker det är en väldigt överskattad spelare. Ingen succé i Milan direkt. Kagawa kommer från ett par tunga år. Inters Nagatomo är väl en okej spelare (5 mål, fem ass i Serie A i år), men samtidigt har Elfenbenskusten Gervinho (9 mål, nio assi Serie a) som jag håller högre.

Japan tog sig vidare från en enkel grupp 2010, men som bekant brukar asiatiska lag knappast lyckas särskilt väl i VM. I den här gruppen har Elfenbenskusten enligt mig en jättechans att avancera. Man har en bra trupp, man har rutin och det är ”nu eller aldrig”. Äntligen har man fått en hanterbar grupp. Och avancerar man från gruppen, då har man en jättechans att bli bästa afrikanska lag, för jag tror man blir ensamma om det.

Ghana är den största konkurrenten till Elfenbenskusten, sett till oddsen i alla fall. Men vad har Ghana för grupp då? Tyskland, Portugal och USA. Stentufft. Tyskarna går ”alltid” vidare och är storfavorit.
Portugal med C-Ron i spetsen gör det alltid bra i mästerskap. Åttondel 2010 (ut mot Spanien), semi 2006. Kvartsfinal EM 2008 (ut mot Tyskland), semifinal EM 2012 (ut mot Spanien igen).

USA är svårslagna och lär vara rejält revanschsugna i öppningsmatchen (minns hur Ghana slog ut USA i förra VM). Det blir en väldig nyckelmatch för Ghana och jag tror inte man lyckas vinna. Därefter ställs man mot Tyskland i andra matchen. Tyskarna kommer naturligtvis behöva vinna för att säkra gruppsegern (vilket möjligen inte varit fallet om man haft tyskarna i sista matchen). I avslutningen ställs man mot Portugal, ett Portugal som precis som Tyskland med stor saannolikhet behöver vinna.

Nej, Ghana bildar ett starkt mittfält med Kevin Prince-Boateng och Asamoah, men jag tror inte man kommer räcka till här. Ghana gick vidare 2010, men det var en rätt svag grupp man tog sig vidare från med fyra pinnar. Mot ett par välorganiserade och kvalitativa europeiska lag räcker man inte till.

För mig är nog Nigeria det största hotet mot Elfenbenskusten när det gäller kampen att bli bästa afrikanska lag. Argentina lär vinna den gruppen medan Nigeria får kriga med Bosnien om andraplatsen. Tror ändå mer på Bosnien i den gruppen. Känns som att om det är något lag Iran ska ta poäng mot så är det Nigeria i öppningsfajten. Nigerias trupp är inte särskilt imponerande. Har också haft det svårt som attan i VM (0-2-4) på VM 2002 och 2010.

Kamerun har tveksam status på ett par av sina nyckelspelare, som antingen inte spelat så mycket (Song) eller är till åren komna (Etoo). Har ett par bra försvarare, men det ser tunt ut framåt. Kan aldrig se att den truppen har något att hämta mot Brasilien, Kroatien och Mexiko.
Algeriet då? Samspelt lag, men med få stjärnor. Belgien, Sydkorea och Ryssland i gruppen. Belgien lär ju ta den gruppen. Håller både Sydkorea och Algeriet högre såhär på förhand, så väldigt svårt att se Algeriet ha något att hämta här.

Sammanfattningsvis då: Elfenbenskusten har den bästa truppen av de afrikanska lagen. Flest spelare på hög nivå och flera kommer från bra säsonger i sina klubblag. Passande grupp.

Rent generellt kan vi säga att afrikanska lag sällan skräller i VM. Afrikanska lag har aldrig nått längre än kvartsfinal. Inte ens på ”hemmaplan” senast lyckades man bättre. Att Ghana tog sig dit var tack vare en hel del tur och en lätt grupp (sen att man borde nått semifinal är en annan sak). Att något annat afrikanskt lag än Elfenbenskusten skulle ta sig vidare i år tror jag inte på. Att Elfenbenskusten ska avancera på gruppen ligger runt 1.90-2. I och med att jag inte tror på att något annat lag går vidare gillar jag det här spelet mer än det..

Kommentera gärna med era egna tankar.

@nokkan21 på twitter.




EDITERAD 2014-06-12 10.10:15

This is the stats tab
This is the post tip

Elfenbenskusten bästa afrikanska lag i VM

SPELSTOPP

13/06/2014 18:00

Elfenbenskusten bästa afrikanska lag i VM

18+ Spela ansvarsfullt Regler & Villkor gäller

Odds 2.37
Tips Elf bästa afrikalag

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
Linkinator -  9 Jun - 01:09
Hittar inte denna på Unibet, någon som vet om den finns där? Sugen på att rygga här. :)
Fierom -  2 Jun - 01:46
"Ska det äntligen bli dags för bröderna Toure och Drogba att skörda en internationell framgång? Jag tror det. "

Enligt skadekollen.se är både Yaya Toure och Kolo Toure skadade.
zanzi -  24 Maj - 23:59
Rygg!
Polsater -  23 Maj - 00:39
Ziliper//
Om två afrikanska lag åker ut i åttondel blir det vinst på halva insatsen.
Om samtliga afrikanska lag åker ut i gruppspelet blir det dött lopp. Det är nivå som räknas. Så Elfenbenskusten behöver gå vidare för att det här ska sitta.
Robben -  22 Maj - 23:26
Eftersom att jag inte tror nåt annat Afrikanskt lag går vidare så ryggar jag direkt!!! :)
Ghana brukar vara farliga men dom fick en riktigt tuff grupp nu, ALL IN
Ziliper -  22 Maj - 17:13
Står något om dött lopp men vet inte vad det innebär =)
Ziliper -  22 Maj - 17:08
Vad händer om Elfenbenskusten och Ghana båda åker ut i tex kvartfinalen och det är det 2 sista lagen? blir det void då eller förlorar man spelet?

Bettingbonusar för nya kunder

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Endast för nya kunder. Upp till 100 kr. Bonusen är en 100% matchning av den första insättningen. Lägsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 10x bonussumman. Ytterligare villkor gäller. Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se - Spelpaus.se. Regler & Villkor gäller 18+
Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
Åldersgräns 18 år | Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr. | Sport: Gratisspel på 120 kr vid första insättningen. Gratisspelet måste spelas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Fullständiga villkor gäller
18+. Endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. Maxbonus 500 kr sport- omsättning 6x min 1.8 i odds. Giltig i 60 dagar. Spela ansvarsfullt. I Stödlinjen.se I Spelpaus.se Fullständiga regler och villkor här.
Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Gratisspelet krediterats när du omsatt din insättning 1x till min. odds 1.80. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor härStödlinjen.se" rel="nofollow" target="_blank"> Stödlinjen.seSpelpaus.se" rel="nofollow" target="_blank">- Spelpaus.se . Regler & Villkor gäller 18+
18+ | 100% upp till 1000 kr med bonuspengar | Minsta insättning är 100 kr | Bonusen på betting har omsättningskravet 6x | Minimiodds på 1,8 | 60 dagar på dig att fullfölja bonusen från din första insättning
18+. Gäller nya kunder. Min insättning 100 kr. Giltigt i 60 dagar | Casino: Maxbonus 5000 kr. Omsättningskrav 20x i Casino & Live Casino | Sport: Maxbonus: 1000kr. Omsättningskrav: 6x på Betting. Min. odds: 1.8 Stödlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Fullständiga regler och villkor

Rekatochklart Speltips

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Idag
Live
Aston

Aston

20:45

6 Maj

Udinese - Napoli

Fotboll - Serie A

2

2.05

Idag
Live
jewertsson

jewertsson

21:00

6 Maj

Lille - Lyon

Fotboll - Ligue 1

BTTS/Över 2,5 mål

1.98

Idag
Live
alexsnacke

alexsnacke

21:00

6 Maj

Crystal Palace - Man United

Fotboll - Premier League

1 asian 0.0

1.70

Idag
Live
TobbesTips

TobbesTips

02:00

7 Maj

Florida - Boston

Ishockey - NHL

2 asian hcp +0,5 (X2)

1.91

Idag
Live
RoloMartins

RoloMartins

04:00

7 Maj

Nuggets-Timberwolves

Basket - NBA

1 -3.5 i halvlek

1.90

Idag
Live
Stahren

Stahren

19:00

7 Maj

Örgryte - Helsingborg

Fotboll - Superettan

Mål i båda halvlekarna

1.83

Idag
Live
jewertsson

jewertsson

21:00

7 Maj

PSG - Dortmund

Fotboll - Champions League

PSG -1

1.74

Idag
Live
alexsnacke

alexsnacke

21:00

7 Maj

Bolton - Barnsley

Fotboll - League One-playoff

1

1.75

Idag
Live
Hedeen

Hedeen

19:00

10 Maj

Inför ishockey-VM 2024

Ishockey - VM

Diverse

2.28

Rekatochklart Poolspel

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Författare Tid & Datum Spel Kategori Pris
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

19:00

6 Maj

Topptipset Tips 6/5 Fotboll
243 kr
Leboff

Leboff

19:30

6 Maj

V64 Tips Mantorp 6/5 Trav
672 kr
Leboff

Leboff

20:55

6 Maj

DD Tips Mantorp 6/5 Trav
200 kr
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

19:00

7 Maj

Topptipset Tips 7/5 Fotboll
324 kr
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

19:00

6 Maj

Topptipset Tips 6/5

Fotboll

243 kr

Leboff

Leboff

19:30

6 Maj

V64 Tips Mantorp 6/5

Trav

672 kr

Leboff

Leboff

20:55

6 Maj

DD Tips Mantorp 6/5

Trav

200 kr

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

19:00

7 Maj

Topptipset Tips 7/5

Fotboll

324 kr