Den första semifinalen i fotbolls-VM i Ryssland spelas mellan Frankrike och Belgien på S:t Petersburg-stadion. Frankrike är en liten favorit oddsmässigt, men i övrigt är det helt jämt mellan dessa lag. Det som har stuckit ut i mina ögon är anfallsspelet hos båda lagen under både gruppspelet och slutspelet, där båda lag har gått framåt för fullt och fått en bra utdelningen av detta. Jag ser inga hinder till att båda lag ska göra varsitt mål i matchen och när oddsen är dubbla pengar på utfallet blir det genast av stort intresse att titta närmare på ett spel.

Vilken väg Frankrike har haft till denna semifinal. De vann sin grupp C med 7 poäng efter segrar mot Australien med 2-1 och Peru med 1-0 och slutligen VMs tråkigaste match mot Danmark, som slutade 0-0. Därefter har Frankrike verkligen visat att det är under slutspelet som landslaget ska prestera. Det började med 4-3 mot Argentina, där Frankrike vände och vann. De fortsatte spela sin offensiva och attraktiva fotboll och Mbappe gjorde sin livs match. Sedan blev det 2-0 mot försvarsstarka Uruguay, som inte hade mycket att sätta emot utan Cavani framåt. Trots att Frankrike höll nollan fanns det mycket utrymme för ett mål för Uruguay och mot Belgien blir det oerhört svårt att upprepa bedriften.

Belgien har inte heller velat visa sig vara sämre än Frankrike under gruppspelet eller slutspelet. Grupp G vann de genom att slå allt och alla - Panama med 3-0, Tunisien med 5-2 och England med 1-0. Det var en förvisso relativ enkel grupp, i synnerhet med tanke på att England vilade de flesta spelare i den sista matchen. Men, precis som Frankrike, först i slutspelet visade Belgien hur starka de är. De låg under med 0-2 mot Japan och vände sedan underläget till 3-2. En fantastiskt insats. Sedan blev det 2-1 mot Brasilien. Där hade Belgien 2-0 redan efter en halvtimme. I den andra halvleken föll Belgien bakåt extremt mycket och satsade endast på kontringar och att försvara sig, men även Belgiens försvar har inte hållit någon världsklass, då brassarna reducerade och var mycket nära en kvittering flera gånger om i slutet av matchen.

En ytterligare fördel för Frankrike är att Thomas Meunier (vilket hästjobb han gjorde mot Neymar!) är avstängd på grund av för många gula kort och ersätts troligen av en sämre spelare i Dedryck Boyata.

I den senaste vänskapsmatchen vann Belgien med 4-3 mot Frankrike. Då båda lagen har varit extremt offensiva och med gott resultat dessutom - där Frankrike har gjort 6 mål i självaste slutspelet och Belgien 5 mål, på de två senaste matcherna alltså, finner jag ett stort värde i att spela på att båda lag gör mål till 2,00 i odds hos LeoVegas .
---
Preliminär startelva Frankrike: Hugo Lloris, Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez, Paul Pogba, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Corentin Tolisso, N'Golo Kante & Olivier Giroud.

Preliminär startelva Belgien: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Dedryck Boyata, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Nacer Chadli, Kevin De Bruyne, Eden Hazard & Romelu Lukaku.
---

This is the stats tab
This is the post tip