Portugal asian hcp -1 hos FastBet och Bethard spelas.
Insatsen tillbaka om Portugal vinner med exakt 1 mål.

Rak seger till runt 1.70+ funkar också.

Portugal står på fyra poäng efter två matcher tack vare X (3-3) mot Spanien och 1-0 mot Marocko. Har väl knappast imponerat särskilt mycket spelmässigt, men en het Ronaldo har burit laget med fyra mål hittills.

Iran står på tre poäng inför den här matchen. Premiärseger mot Marocko (1-0) följdes upp av 1-0-förlust mot Spanien. Hade i ärlighetens namn en del tur mot ett ineffektivt Marocko medan förlusten mot Spanien inte är mycket att säga om. Bra insats framför allt defensivt, men i slutändan var Spanien lite för bra.

Detta gör förutsättningarna för den här matchen rätt så enkla (räknar med att Spanien gör jobbet mot Marocko) - Iran måste vinna för att gå vidare.

Tabellen:

1 Portugal 2 1 1 0 4-3 4
1 Spanien 2 1 1 0 4-3 4
3 Iran 2 1 0 1 1-1 3
4 Marocko 2 0 0 2 0-2 0

Kryss i den här matchen borde inte vara möjligt, med tanke på att det innebär exit för Iran. Vid eventuelt oavgjort resultat måste Iran frångå sin defensiva taktik och försöka gambla fram ett mål. Hade jag varit Portugal hade jag inte varit särskilt bekväm med ett oavgjort resultat, då ett slumpartat Iranmål i det läget hade skickat ut portugiserna ur turneringen. Visst finns risken att ett Portugal maskar fram ett x. Men med en målhungrig Ronaldo i spetsen borde de kunna kontra in ett segermål.

Tycker Portugal ska vara en klass bättre. Iran har visat upp att de har en välorgansierad defensiv hittills, precis som i förra VM. Imponerande såklart, men de flesta lagen i VM kan - om de verkligen vill - göra det riktigt svårt för motståndarna genom att spela defensivt. I öppningsmatchen skapade Iran i stort sett 0 - men fick med sig ett självmål i 94:e minuten. Det gör att drömmen om avancemang leder.

Men ingångsvärdet i den här matchen är att Iran, åtminstone någon gång under matchen, måste börja spela för att vinna snarare än hålla 0-0. Det vet såklart Portugal - som är som bäst när de får ställa om. Blir inte förvånad om portugiserna uppträder defensivt inledningsvis och väntar in Iran här. När Iran ju längre matchen lider tvingas spela försvarsspel icke-samlat och med färre än 10 spelare bakom bollen misstänker jag att kvalitetsskillnaden mellan spelarna kommer blottas. Med ytor och ett icke-samlat iranskt försvar tror jag Portugal kommer vara riktigt vassa.

Svårt att se Iran ha tillräcklig offensiv power för att göra mål här. Vid något tillfälle i matchen tror jag Portugal kommer såra iranierna och vinna. När väl målet kommer tror jag energin kan försvinna lite hos Iran och att Portugal skulle kunna kontra in ännu en dödsstöt.

2-0 till Portugal?

This is the stats tab
This is the post tip