Sardan Azmoun skott på mål.

Lagen i grupp B har premiäromgång på fredagen. Först ut är Marocko som möter Iran. Vi lägger denna gång fokus på en spelare som inte behövt resa så långt då han redan lirar klubblagsfotboll i Ryssland. Den vi snackar om är Irans anfallare Sardar Azmoun som har haft en finfin säsong med Rubin Kazan. Sex mål kan inte tyckas så mycket men då ska vi veta att den ryska ligan är en målsnål sådan och Rubin inte är något av topplagen. Tex gjorde Zenits Sebastian Driussi och CSKA-duon Ahmed Musa och Fedor Chalov också "bara" sex mål.

Vem är då Sardan Azmoun? Spelar som sagt i ryska ligan sedan 2013, är 23 år och har ett lysande landslagsfacit. 24 mål på 33 matcher. Gjorde 11 mål på 14 matcher i kvalet. Avgjorde genrepet mot Litauen med matchens enda mål. Förväntas ta platsen som spjutspets här och således den som ska ligga och hugga för Iran. Trolig matchbild är väl att Marocko kommer ha mycket boll och då får Iran lita på kontringar och långa alternativt snabba bollar på Azmoun.

Det vi satsar en slant på är att den gode Azmoun skjuter minst ett skott på mål. Jag menar en giftig anfallare som spelar längst fram borde ju få iväg minst en boll på mål under 90 minuter. Om bollen sitter eller inte är sak samma då spelet gäller skott på mål, sen hur resultatet blir är av ointresse för just detta spel.

Känns nästan som det enda som kan förstöra spelet är om Azmoun blir skadad eller inte kommer till start av annan anledning men finns inget som indikerar att han inte ska starta. Finns flera fina framspelare i Iran som Alireza Jahanbakshsh och "vår" egen Saman Ghoddos som vi får hoppas tar en startplats i denna match. Ashkan Dejagah hann bli skadefri till VM och är den som ska ligga bakom Azmoun och servera bollar.

Så som den legendariske hockey-profilen Wayne Gretzky sa "Du missar 100% av skotten du inte skjuter" så Sardan skjut skjut skjut och träffa gärna mål med minst ett av skotten, tack.

Spelet hittas på bet365 under VM 2018, Marocko - Iran, specialare, spelare skott på mål.

Lycka till vid rygg! Nu jobbar vi in Azmoun!

This is the stats tab
This is the post tip