Sveriges ödesdag är på ingång - jag kommer sätta mitt hopp till hörnor!

Mexiko - Tyskland 1-0
Hörnor: 1-8

Mexiko - Sydkorea 2-1
Hörnor: 5-7

Sverige - Sydkorea 1-0
Hörnor: 6-5

Sverige - Tyskland 1-2
Hörnor: 3-8

Man börjar så smått släppa det brutala antiklimax som skedde mot Tyskland. I mina ögon var det svårt att förstå varför offensivt skicklige Durmaz skulle in före mer defensivt kapabla spelare som Rohdén, Svensson eller Krafth när Micke Lustig hade problem på sin kant och vi behövde stänga matchen.

Förutsättningarna är nu att Sverige måste vinna mot Mexiko för att ta sig vidare i gruppen. Omöjligt? Självklart inte med tanke på bragderna som det här laget gjort i närtid mot lag som Frankrike och Italien, samt att det vara nära att hända mot Tyskland. Det här kräver dock ett mer offensivt Sverige än vi sett både mot Sydkorea och Tyskland. Mexiko har brutalt farliga kontringar, det såg vi mot Tyskland, och är vidare på kryss. Därför får vi anta att de kommer låta Sverige ha boll och rikta in sig på att straffa oss.

Hur som helst så tror jag att vår väg blir att skapa tryck inne i boxen. Långa bollar från backlinjen som vi såg mot Sydkorea och bygga spel på andraboll. När ytor finns ut med bollen på kanterna och överlappa med Augustinsson och Lustig på inlägg mot Mackan och Ola. Inga konstigheter.

Sverige har knappast något emot mycket fasta situationer för att skapa ännu mer tryck och det kommer skickas in bollar från höger och vänster om vi behöver forcera. Därför tycker jag att hörnlinan över 4,5 på Sverige känns fullt nåbar. Mexiko släppte till åtta hörnor mot Tyskland och sju stycken mot Sydkora. Sverige skapade sex hörnor mot Sydkorea och tre mot Tyskland i matcher där vi tog ledningen båda gångerna.

SPELTIPS
Jag spelar Sverige över 4,5 hörnor till 1.75 hos LeoVegas och MrGreen (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip