Grupp C och första matchen för Danmark och Peru. Det vi lägger fokus på i denna rek är planens störste stjärna, som är dansk och lyssnar till namnet Christian Eriksen.

Alla som såg Sverige spela 0-0 mot Danmark vet att det inte hände så där supermycket framåt för något av lagen. Danmark är ursäktat då man saknade Eriksen som var spelledig då hans fru skulle föda barn. Mot Mexiko några dagar senare var han åter och stod för 1+1. I kvalspelet till detta mästerskap gjorde Danmark 20 mål i gruppspelet, Eriksen stod för nästan hälften av dem (åtta mål, fördelat på sju matcher). I play-off mötena med Irland så blev det 0-0 hemma men på den gröna ön hade Dannemann lekstuga och avgjorde tillställningen nästan på egen hand. Satte tre av fem mål och gav sportsligt straffen till inhopparen Nicklas Bendtner.

Vad ska man mer säga om Eriksen då. Har en fin säsong bakom sig i Tottenham där hans främsta uppgift inte är att göra mål (finns ju en viss Harry Kane som tar hand om den biten i Hot Spurs) utan att vara kreatör på mitten och hitta fram med bollar till Kane eller ut på kanterna till Dele Alli / Son Heung-min. Är även stjärna i Tottenham men inte den störste. I landslaget får han mer uppmärksamhet och ansvar, något han trivs med. Är förste alternativ vid frisparkar och kommer med största sannolikhet vara den som kliver fram till elvameterspunkten vid eventuell straff för de rödvita. Sen ska vi inte glömma att han besitter bra fart och lysande teknik så målet kan mycket väl komma från en spelsituation.

Tycker oddsen sitter lite fel när Kasper Dolberg har lägst odds följd av Andreas Cornelius av danskarna som målskytt i matchen. Ingen av dem lär väl starta. Nicolai Jörgensen får troligen ta spetsplatsen men känns större värde i att spela både Yussuf Poulsen och Christian Eriksen som målskyttar. Båda står i 3,40 i skrivande stund. Blir inte alls förvånad om det blir samma resultat här som i Danmarks genrep mot Mexiko. Kan till och med tänkas att målskyttarna är de samma. Den gången var det just Poulsen och Eriksen som avgjorde.

Så den djärve kan ge sig på scorecasten:

Yussuf Poulsen mål i matchen + Danamrk 2-0 @ 19,00
Christian Eriksen mål i matchen + Danmark 2-0 @ 19,00

Huvudspelet blir dock att Christian Eriksen gör minst ett mål i matchen @ 3,40 bet365 .

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip