Första omgången av fotbolls-VM i Ryssland där vi har ett spännande möte i grupp B mellan grannländerna Portugal och Spanien. Matchen spelas på Olympiastadion Fisjt i Sotji, där Spanien bär favoritskapet. Enligt marknaden ska Spanien vinna varannan match, under dagens omständigheter. Därutöver är linan under 2,5 mål en favorit men i mitt tycke är det lika stor chans att båda lag gör mål på varandra som att de inte lyckas med bedriften. När marknaden erbjuder en bit över dubbla pengar finner jag ett värde i att kika närmare på ett spel.

Portugal och Spanien har inte spelat en match mot varandra sedan dramat år 2012 under EM i Polen och Ukraina. Den matchen slutade mållöst och gick till straffar där Spanien avancerade vidare. Något mållös tillställning har jag svårt att se denna gång, med tanke på att båda lag är så pass mycket skickligare på att göra mål så den interna statistiken för länge sedan väljer jag att inte bry mig om. Inte ett dugg.

För när VM börjar och Ronaldo och kompani kliver på banan så är det endast vinst som gäller. För att vinna så vet Portugal att de måste spela offensivt och framförallt göra mål. Med den truppen som succétränaren Fernando Santos har ska det gå att näta mot Spanien, i den första gruppspelsmatchen där det är mycket nerver hos båda lag. Portugal avslutade sin träningsturné mot Algeriet med en komfortabel 3-0 seger där Goncalo Guedes gjorde två mål. Så det är inte endast Ronaldo som är en het utmanare, utan det finns ett antal namn som spanjorerna ska se upp med.

Spanien har givetvis gjort mål på alla sina vänskapsmatcher detta år. Det började i slutet av året med ett målkalas och avslutades med en stabil insats. Här kommer deras fem senaste matcher:

Ryssland 3 - 3 Spanien
Tyskland 1 - 1 Spanen
Spanien 6 - 1 Argentina
Spanien 1 - 1 Schweiz
Tunisien 0 - 1 Spanien

Ja, statistiken talar sitt tydliga språk. Spanien gör verkligen mål på allt och alla. Observera dock att de också har släppt in mål i sina nästan samtliga vänskapsmatcher, förutom senast då mot Tunisien. Försvaret är inte lika stabilt som det tidigare har varit. Dessutom vet vi sedan tidigare att Spanien brukar släppa in mål i sin första turneringsmatch, enligt historik, så det kan de lika gärna fortsätta med när de ställs mot Portugal.

Båda lagen gör mål spelas till 2.15 hos nya uppstickaren FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip