Omgångens kanske hetaste möten spelas på fredagskvällen.
Att Spanien har bollen mer än 57,5% tycker jag känns fin.

Portugal känns lite ovisst när mästerskapet sparkar igång. Att få möta Spanien i premiären tror jag dock passar Ronaldos gäng perfekt. Man är inget lag som vill ha för mycket boll, utan väldigt bekväma med att backa hem och ligga rätt i positionerna. Vi såg det i EM för två år sedan - man spelade en defensiv fotboll och fick kritik för att inte spela tillräckligt roligt. I det stora hela har det inte ändrats och när Spanien står på andra sidan (som vill ha mycket boll) så känns det än mer naturligt för portugiserna att falla hem en bit in i deras planhalva.

Vad händer med Spanien just nu?
Spaniens tränare Lopetegui har fått avgå med bara två dagar kvar till premiären. Anledningen är att han skrivit på för Real Madrid. Det gick inte hem hos förbundet som sparkade honom och har gjort klart med Fernando Hlerro som tar över som tränare i mästerskapet.
Men betyder det något för landslaget?
Hade det varit en annan nation än Spanien så hade det betytt mer och kunnat vara avgörande. Såklart, det är aldrig bra att tappa han som styr så här tätt inpå ett mästerskap men Spanien är så säkra på hur man ska spela och med såpass många rutinerade spelare så sitter det mesta i ryggraden.

Att Spanien vill fortsätta föra spelet och känna att man kontrollerar matchen är något som inte ändras efter det som har hänt.

Finns så klart en risk med att ett tidigt mål för Spanjorerna så att man blir bekväma och backar hem, men det Portugal har bevisat tidigare är att defensiven är riktigt bra och de spanska spelarna kommer att få jobba hårt för att knipa en trepoängare i premiären.

Jag spelar Spanien över 57,5% bollinnehav @1.86 hos Nordicbet med 4u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip