När röken från bataljen mellan England och Sverige har lagt sig ska värdnationen försöka välta ännu ett storlag. Ett av lagen som, i min bok, har imponerat mest såhär långt. Kroatien vs Ryssland på Fisht Stadium.
Jag tänker spela mina kort på en spelform som jag vanligtvis inte använder. Att Kroatien vinner hörnkampen. Ligger något för högt hos Bethard och FastBet .

Lagens matcher såhär långt:
Ryssland 5-0 Saudiarabien
Ryssland 3-1 Egypten
Uruguay 3-0 Ryssland
Spanien 1-1

Kroatien 2-0 Nigeria
Argentina 0-3 Kroatien
Island 1-2 Krotien
Kroatien 1-1 Danmark

Kan tycka att det är lite synd att Ryssland är i kvartsfinal, eller ska jag säga att jag är så oerhört besviken på Spanien...? Kanske, men att säga att Ryssland stod för en rolig show senast vore tjänstefel. Men fotboll är inte alltid vackert. Något som vi svenskar kanske bör ställa oss bakom i denna turnering. Spanien var ett mycket bättre lag men fick tyvärr aldrig riktigt till sina lägen. Och Piqués hans, som leder till Rysslands kvitteringsmål på straff, är bara rent av klantigt. Ryssland hade väldigt lite boll samt ett ynka skott på mål. Igor Akinfeev i ryssarnas mål kan säga ett och annat om dock, den stunden i rampljuset är han värd. Otroligt stabil målvakt!

Här mot Kroatien kommer Ryssland fortsätta på samma taktik, kontringar. För framåt kommer man inte ha mycket att sätta emot. Tyckte det syntes tydligt både i matchen mot Uruguay och Spanien.
Mot Uruguay trodde laget lite för mycket om sig själva och straffades rejält. Mot Spanien fokuserade man helt på försvaret istället.

Kroatien kommer från en jämn åttondelsfinal mot Danmark, där laget gick segrande på straffläggning. Efter att vanligtvis stabila Jorgensen brände sin straff gjorde Rakitic inga misstag och rullade in avgörande.
Imponerade stort i gruppspelet och kunde vila stjärnspelarna i sista omgången.
Hade det lite svårt mot Danmark och måste upp ytterligare en nivå nu när kvartsfinalerna väntar.

Tror på en matchbild där Ryssland stannar på sin planhalva och inte tar några risker framåt. Stänger totalt som mot Spanien. En match där Kroatien är bollförande med många farliga chanser.
Bör generera i fler hörnor för Kroatien än Ryssland.

SPEL: Kroatien flest hörnot till 1.74x
1.5/5 units – Hos Bethard & FastBet

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip