Vilken dramatik vi har i grupp H, i den tredje och sista omgången av VM-gruppspelet i Ryssland. Japan och Senegal ligger etta med fyra poäng och plus ett mål i målskillnad, medan Colombia ligger trea med två måls målskillnad. Sist ligger Polen med noll poäng. Det enda sättet för Colombia att säkra avancemang till slutspelet är att vinna mot Senegal på Samara Arena. I mitt tycke har Colombia, efter att ha utklassat Polen senast, en gigantisk chans att vinna matchen.

Senegal inledde VM med att slå Polen med 2-1. Ett fantastiskt resultat efter mycket slit och hårt jobb som lönade sig. Dock såg det mycket sämre ut i nästa match mot Japan, där Senegal hade ledningen två gånger i matchen men slarvade rejält och tappade ledningarna båda gånger. 1-1 slutade matchen och det kändes mer som en förlust för Senegal, som hade de bästa chanserna i matchen. Kvitteringsmålen kan mycket väl påverka spelarna mentalt, som faktiskt hade kvalificerat sig direkt vidare, men får nu alltså slåss ordentligt för att klara av att gå vidare - något jag har väldigt svårt att se.

Efter en bedrövlig inledning där syndabocken Carlos Sanchez blev både utvisade och ordnade en straff till Japan, som sedan vann matchen med 2-1, visade Colombia sin höga nivå när det väl behövdes i nästa match. Det blev en utklassning som heter duga, när Colombia vann mot Polen med 3-0. Vilket försvar, vilket mittfält och vilket anfall - allt stämde perfekt. Colombia har ett stjärnspäckat lag där en rak seger mot Senegal garanterar en slutspelsplats. Jag är enig med förbundskapten Jose Pekerman som säger att segern mot Polen gör colombianerna mentalt ännu starkare. Spelarna visade verkligen hur pass ambitiösa de är samt vilka kvalitéer de besitter, så Colombia ska vara stora favoriter till en seger i mötet.

Senegals och Colombias enda inbördes möte ägde rum under 2014 och slutade 2-2. Denna gång är Colombia ett mycket starkare lag med positivitet i truppen och en mental styrka som är stark nog att slå alla lag. När de dessutom möter ett Senegal som slarvade rejält senast ska Colombia lyckas återigen prestera när det gäller som mest och vinna matchen. Jag finner ett stort värde i nästan dubbla pengar på en rak Colombia seger och lägger ett spel till 1.92 i odds hos FastBet och Bethard .
---
Preliminär startelva Senegal: Khadim N'Diaye, Kalidou Koulibaly, Salif Sane, Youssouf Sabaly, Moussa Wague, Idrissa Gana Gueye, Alfred N'Diaye, Badou Ndiaye, Sadio Mane, Ismaila Sarr & Mbaye Niang.

Preliminär startelva Colombia: David Ospina, Santiago Arias, Yerry Mina, Johan Mojica, Davinson Sanchez, Wilmar Barrios, Abel Aguilar, James Rodriguez, Juan Cuadrado, Juan Quintero & Radamel Falcao.
---

This is the stats tab
This is the post tip