Ett Tyskland (med sargat självförtroende) kommer gå åt hårt mot Sverige. Det gäller för våra vikingar att vara beredda på sitt livs match.

Premiären

Tyskland - Mexiko 0-1

Elvan: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Draxler - Werner

Inbytta: 60' Reus mot Khedira. 79' Gomez mot Plattenhardt. 86' Brandt mot Werner

Sverige - Sydkorea 1-0

Elvan: Olsen - Lustig, Jansson, Granen, Augustinsson - Claesson, Larsson, Ekdal, Foppa - Berg, Toivonen

Inbytta: 71' Hiljemark mot Ekdal, 77' Thelin mot Toivonen och Svensson mot Larsson i 81'.

Många chockades av hur dåliga Tyskland var i premiären och hur bra Mexiko var i densamma. Mexikos seger var i mina ögon fullt rättvist mot ett krampaktigt Tyskland - som hade jätteproblem med att hantera mexikanernas omställningar. Framåt var det stabbigt, fantasilöst och intetsägande. Inte speciellt många chanser vaskades fram och det kändes som att laget var paralyserat. Özil osynlig och ja, knappt någon annan offensiv spelare kommer ut med godkänt betyg. Nu väntar måstematch mot Sverige. Tyskarna måste gå för tre poäng och vi kan vänta oss en anstormning till en början.

Sveriges chans är givetvis att stå emot den anstormningen. Då finns chansen att tyskarna börjar tvivla på sig själva igen och i en perfekt Janne Andersson-värld så håller gruppdynamiken tätt även denna match. Skulle det vara så att Tyskland får hål på Sverige - ja, då ska vi själva hitta på något också. Mot Sydkorea var det långa bollar på Bengt som gällde och det funkade bra där - utan att vi för den sakens skulle hade mängder av målchanser. Något Sverige haft svårt med en längre tid inför detta VM.

Mot Tyskland har jag så svårt att se hur vi ska hota dem på annat än omställningar genom Emil Forsberg. En Foppa som tyvärr inte visar någon storform och inte alls flyger fram på kanten med samma övertygelse som vi blivit bortskämda med. VNL lär ta tillbaka sin plats från Pontus Jansson. I övrigt lär det inte bli många ändringar.

Ett defensivt Sverige lär försöka hålla 0-0 så länge som möjligt och hoppas att växa in i matchen och få något slumpmål. Skulle Tyskland ha 2-0 i andra halvlek tror jag inte man råkör för 3-0 med tanke på hur viktiga dessa poäng är för Joggi Löws mannar.

SPELTIPS
Spelar kort och gott under 2,5 mål till 1.96 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip