Nu ska allting sättas på sin spets. I gruppen går det att ha en dålig match men ändå gå vidare, men nu måste misstagen bort för annars lär det kosta ett avancemang till en kvartsfinal.

Uruguay gick rent i gruppen, gjorde det man skulle men inte mer. Går inte klaga på ett lag som tar samtliga poäng men såg det sådär lysande ut? Jag tycker inte man har ställts på prov än i detta mästerskapet. Saudiarabien gjorde det de kunde, Egypten var en stor besvikelse och Ryssland är, enligt mig, extremt överskattade. Nä, Uruguay sattes aldrig på prov - det ska Ronaldo göra.

Portugal ser inte ut som de gjorde för två år sedan när man vann EM. Laget ser inte lika täta bakåt utan släpper till målchanser som man inte är van vid att se när Portugal spelar försvar. Det var trots att bara en spark från att åka ur hela mästerskapet mot Iran. Ska bli intressant att se om man har hunnit fila något på defensiven innan man ställs emot Cavani/Suarez.

Två defensivt inriktade lag som gärna vill kontra på sina motståndare. Men känslan är att att Portugal kommer få styra på det här, det är de som kommer ha lite mer tålamod att bygga sina anfall medan Uruguay kommer ligga lågt och gärna hitta anfallsduon så fort som möjligt.

Jag kan hålla med bolagen att det kommer inte bölja fram och tillbaka och bjudas på lägen men tycker man har tryckt ner den här linan lite för lågt. Att Ronaldos gäng ska göra "försök till avslut" mer än åtta gånger i den här matchen känns väldigt bra. Är han på humör den där nummer sju så kan han faktiskt lösa den här linan själv.

Jag spelar Portugal över 8,5 skott @1.80 hos bet365 med 4u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip