Hejsan!

Lyfter in rekarna från både PGA-Touren och Europatouren.

Vill man bara ha ett namn från båda tävlingarna, så skulle jag säga: Jimmy Walker (PGA) och Gavin Green (Europatouren).

***
Dags för en ny säsong på PGA-Touren!

Fast å andra sidan...Merparten av stjärnorna har såklart förlängt sin semester. Precis som vanligt...

Först ut för säsongen 19/20 är Greenbrier Classic. Spelas normalt sett under sommaren, men har nu hoppat längst fram i schemat.

Brukar beskrivas som en lite lättsam tävling, men det handlar framförallt om det som händer runtomkring.

Tro mig...Alla de som peggar upp kommer ge järnet. Det här är också en chans för "B-ligan" att samla på sig en fin titel, när man slipper spelare som Rory McIlroy, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Justin Thomas, Jason Day, med flera.

Om vi tittar på toppen av spelbolagens favoriter, så hittar vi Bryson DeChambeu och Jason Kokrak i topp...Det är enda gången vi kommer göra det den här säsongen.

Banan då? Old White TPC. Klassisk slinga, som spelas Par70. Inte särskilt lång och om man bara håller tungan rätt i munnen från Tee, så är det mest wedge-spel som väntar på andraslaget. I stort sett alla Par5:or är nåbara (förutom 15:e, kanske, beroende på väder och vind).

Mitt upplägg blir följande:

Sepp Straka – odds 81.00 Unibet
Fortfarande följare av PGA-Touren som inte vet vem det här här...Lågmäld kille, som tagit en annorlunda väg in på Touren.
Men är absolut ingen bluff. Kan spela väldigt bra golf. I synnerhet på såna här klassiska banor. Landade på 13:e-plats på Torrey Pines. Lite liknande Layout, har också Poa Annua-gräs. Gör tävlingsdebut på Old White, men det kan bli kärlek vid första ögonkastet.

Talor Gooch – odds 176.00 bet365 VP
Väldigt generöst odds från bet365 . Spelade också ruggigt bra på Torrey Pines i början av året och stormtrivdes på Old White i fjol. Gick alla varv under par. Då var ändå känslan att han "harvade" något. Tänk var det hade kunnat sluta om han spelade under normal kapacitet? Värt en liten insats.

Scott Stallings – odds 141.00 bet365 VP
Inledde svagt förra året. Hamnade rejält på efterkälken med sitt 70-varv under torsdagen. Men över fredag, lördag, söndag så klättrade han sedan närmare 80 placeringar för att till slut hamna precis utanför Topp10. Hans bästa notering på Old White, sedan segern 2011. Har kapacitet att vinna på den här banan. Framförallt nu, när världsstjärnorna ligger på någon strand i Karibien.

Jimmy Walker – odds 101.00 Unibet
Varit Hot & Cold på Old White. Har ett par missade kvalgränser här, men också en 18:e-plats, två fjärdeplaceringar och en andraplats. När han har missat kvalgränsen så har det till största del handlat om att närspelet inte fungerat. Är normalt sett bra på den här typen av banor, där det handlar om att sätta sig i position – och sedan hoppas att wedge-spelet är kalibrerat till 100 procent. Kommer från en svag säsong, som dock spoilerades av en ilsken borrelia-infektion. Tresiffrigt på en sexfaldig PGA-vinnare? Tack och bock!

JJ Spaun – odds 151.00 Unibet VP
Sett riktigt bra ut på Old White två år i rad nu. Var snudd på felfri torsdag, fredag, lördag förra sommaren. Gick ut i slagläge under finalvarvet, men det ville sig inte riktigt. Har allt som krävs för att blanda sig i titelstriden den här veckan också

Harold Varner III – odds 56.00 bet365
Sjukt sympatisk kille...Som också kan spela väldigt bra golf! Har en tung titel (Austrlian PGA Championship, på Europatouren) och knackar nu på dörren till sin första seger på PGA-Touren. Gick ut i ledarbollen under söndagen i fjol, men kunde inte riktigt hantera pressen. Lärt sig av läxan?

***
Över till Europatouren och KLM Open...
Har gjort mitt bästa för att knäcka årets upplaga av KLM Open...

Men inte helt enkelt.

Man har valt att förflytta tävlingen till The International. Har tidigare bara använts på Seniortouren och spelades då på ett helt annat sätt.

Från intervjuer och reportage så har vi kunnat lära oss följande...

Det är en Par 73-bana. Högst ovanligt. Alltså fem Par5-hål. Enligt banguiden så ska alla vara nåbara för de mer långtslående spelarna.

Det är ingen Links-bana i ordets rätta bemärkelse, men det finnas "layout-mässiga inslag".

Många greener vaktas av vatten och flera spelare har antytt att den liknar Le Golf National (Banan utanför Paris som användes under förra årets Ryder Cup).

Det blir en rejäl omställning på greenerna. I helgen var det glashalt, över 12 på "stimpen". Enligt Golf Internationals hemsida så ska det nu rulla på mer normala 10.5.

Känns dumt att investera alltför mycket, då det ändå blir mer spekulativt än vanligt...

Håller det öppet för eventuella live-spel och gör bara tre Outright-drag...

Gavin Green – odds 29.00 bet365
Varit nära att vinna flera gånger om och snart smäller det till. Är helt enkelt för bra för att INTE vinna snart.
Smart kille, dessutom. Hetsar inte upp sig över att segern inte kommit ännu. Vet om att det krävs tålamod.
Slår brutalt långt och har ett av Tourens bästa Par5-facit...Passar ju ganska bra den här veckan, alltså...

Haydn Porteous – odds 51.00
Samma sak här. Aggressiv spelare, som kan luta sig mot ett av Tourens bästa Par5-facit. Formen är på klar uppgång.
Fem raka fixade kvalgränser och massor av låga varv. Starkt segerbud om man vill ha en spelvärd mellanfavorit.

Matthew Southgate – odds 101.00 Unibet
Stängde Tysklands-veckan med en fin 69:a. Slutade T10 för tre veckor sedan. Men jag har framförallt tagit fasta på att han gjort väldigt fina tävlingar på Le Golf National (många som nämner den banan i samma andetag som The International).

This is the stats tab
This is the post tip