Hejsan!

Nära skjuter ingen hare...Vi satt med både Adri Arnaus och Mike Lorenzo Vera till smaskiga odds i helgen.
Båda missade särspelet med ett slag vardera! Irriterande nära.

Men som tur är så får vi snabb chans till revansch. Dags för Porsche European Open i Tyskland.

På Låååånga Green Eagle. Längsta banan på hela Europatouren.

2017 spelades den extra lång, på grund av allt regn som hade fallit dagarna innan. Långtslående Jordan Smith tog hem titeln då.

I fjol så hade det varit värmebölja och fairway var hård och bollen rullade på ordentligt. Då kunde istället "underdogen" Richard McEvoy dra längsta stickan. Utan att behöva vara lång från Tee. Det var istället en glödhet putter och riskminimering som låg bakom den segern.

Nu talar väderprognoserna om sol blandat med regn. Den här relativt nya banan lever på ryktet att vara brutal och lång.
Man kommer vilja spinna vidare på den tråden och det ryktas om att uppsättningen kommer att gynna "The Bombers".
Styrelsen vill inte se ännu en "Richard McEvoy-typ-vinnare"...

Jag gör det väldigt enkelt för mig den här veckan och ringar in spelare som spelar risk-reward-golf – och som kan blåsa iväg bollen över 300 meter om så behövs.

Med några få undantag...

Hideto Tanihara – odds 151.00 bet365 5 platser
Ingen klassisk katapult från Tee, men ändå lite "smyglång". Hade tre grymma varv i Schweiz förra veckan och såg ut att stormtrivas på Green Eagle i fjol (femteplats). Tilltalande odds.

Min Woo Lee – odds 201.00 Unibet 6 platser
Kommer från två raka missade kvalgränser. Men det har varit på korta, knixiga banor. Nu är det dock upplagt för Min Woo Lee. Är längst på touren från Tee och har ett grymt starkt Par5-facit. Sätter han sig bara in contention så kan det bli spännande på söndag, då alla Par5-hålen ligger i slutet av slingan...

Dean Burmester – odds 126.00 bet365 5 platser
Personlig favorit. Som ni vet. Ni vet också att den gode Dean haft en mindre lyckad säsong. Men bytte nyligen klubbor och säger sig vara "stormförtjust". Missade kvalgränsen i Schweiz, men tog pallplats nere i Göteborg veckan innan dess – och där fick drivern tala (hans bästa vapen). Passande bana nu. Har också en tendens att blixtra till under den här tiden på året.

Cormac Sharvin – odds 67.00 bet365
Tämligen ny bekantskap för mig, men gillat vad jag sett. Verkar vara "a man with a plan". Backar aldrig undan på Challenge Touren där han har massor av framskjutna placeringar. Har också utbyttjat sina få chanser på Europatouren till max (tagit Topp20-placeringar i både Kenya och på Irland). Många säger att han är något för framtiden...Jag är mer inne på att framtiden kan vara...Typ...Nu!

Ashley Chester – odds 176.00 bet365 5 platser
Känns bara som det är ett bolag som hamnat rätt med Ashley Chester den här veckan ( Unibet har lagt sig på mer rimliga 91.00). Det börjar brännas för Ashley. Behöver en bra tävling för att rädda kortet. Har visat "skalle" i sådana här lägen tidigare. Gick ut och spelade som bäst på Valderrama förra året - när det behövdes som mest. Det var i och för sig på en bana som bättre passar hans spel (rak som en linjal från Tee, men inte alltför lång). Men har ett bredare register än vad han får cred för.
Ledde efter 36 hål på den här banan 2017, för att sedan sluta T8. Missade kvalgränsen i fjol. Spelade i princip lika bra, men hade en dålig vecka på greenerna. Intressant långskott!

Sean Crocker – odds 81.00 Unibet 6 platser
Hade fyra raka varv under par i Schweiz förra veckan. Trots att han inte riktigt kunde dra full nytta av sitt största vapen (drivern). Tagit en annorlunda väg in på Touren, men var och nosade på framgång redan när han bara spelade på inbjudningar. Inte ens fyllt 25, men har redan spelat över hela världen och samlat på sig massor av erfarenhet. På en bana som Green Eagle, så kan Sean Crocker härja fritt...Det är också då han är som bäst.

This is the stats tab
This is the post tip