Hejsan!

Dags för Europatour-spelarna att damma av golfklubborna igen...

Varit ett alltför långt uppehåll.

Inte något glittrande startfält, men kul att vi är igång igen. Förhoppningsvis kan vi göra livet surt för Spelbolagen.

Trophee Hassan II. Marocko.

För fjärde året i rad, så är spelplatsen: The Red Course, Royal Golf Dar Es Salem.

Ett Stroke Index på 73.83, så det är inte direkt lättskjutet. Alla greener byggdes om till ifjol och spelarna vittnade om pinnar som var svåra att komma åt.

Hyfsat tight från Tee också, då träd och buskar rammar in stora delar av fairway. Går faktiskt att dra en hel del kopplingar till Valderrama. Även rent klimatmässigt...Samt att det är samma ban-arkitekt (Robert Trent Jones).

Underlag...Kikuyu. Knepigt. Många som är ovana...Men inte spelare från Sydafrika. Dom är uppvuxna på detta typ av gräs.

Där har vi ett par av mina nycklar för att komma rätt den här veckan...

Christiaan Bezuidenhout – odds 46.00 Unibet , LeoVegas
Spelade grymt fin golf innan uppehållet. Om han har lyckats konservera formen, så har han alla förutsättningar att lyckas.
Från Sydafrika. Kan underlaget. Är inte superrak från Tee, men gör sällan några större blunders.
Medverkat två gånger...2016: 5 slag bakom inför finalvarvet. 2018: 1 slag efter inför finalvarvet. Dragit bra lärdom av de tävlingarna. Intressant "mellan-oddsare".

Alexander Björk – odds 51.00 Unibet , LeoVegas
Ni vet vad jag skrev förra året..."Bara en tidsfråga innan Alex går och vinner på Europatouren". Slutade på tredjeplats "här" innan han sedan åkte och vann i Kina. Nu kör jag till med: "Det är bara en tidsfråga innan Alex går och vinner IGEN på Europatouren".

Richard Sterne – odds 71.00 bet365
Rutinerad Sydafrikan. Spelade den här banan redan i början på 2000-talet. Inte alls "flashig", men det behövs inte på den här typen av bana. Handlar snarare om att ha tålamod och invänta de lägen som ges. Sterne stressar inte upp sig i onödan.
Var in contention inför finalvarvet ifjol.

Louis De Jager – odds 81.00 Unibet , LeoVegas
Lite mer anonym Sydafrikan, men har väldigt mycket golf i sig. Slutade nyligen på andraplats i Kenya Open, bland annat med Adri Arnaus (som ställs ut till runt 50,00 den här veckan) och två slag före Romain Langasque (som ställs ut till 41,00 den här veckan). Det var också på en trädinramad bana, som krävde lite samma approach som på Dar Es Salam. Oddset gillas!

Alvaro Quiros – odds 201.00 Unibet , LeoVegas Vinnare/Plats
Ni kommer ihåg min koppling till Valderrama. Det är där som spanjoren Alvaro Quiros lägger merparten av sin träning.
Mer eller mindre hans hemmabana. Även om den inte passar hans spelstil. Dar Es Salam är inte fullt lika bestraffande från Tee och Alvaro har själv sagt att han känner sig bekväm med många av slagen som krävs på den här slingan...Det syntes i fjol, då han landade på en finfin andraplats. Spelas även under marknaden: Ledare efter första rundan. Odds – 151.00.

Vill också ha med Joakim Lagergren i "Ledare efter första rundan".
Kan så mycket bättre än vad han visat i de senaste tävlingarna. Kanske har uppehållet gjort gott. Kan vara nyttigt att låta klubborna vara ett par veckor.
Såg ut att stormtrivas på Dar Es Salam i fjol (T3). Odds: 151.00 bet365 Vinnare/Plats

This is the stats tab
This is the post tip