US Masters, en av världens mest prestigefyllda golftävlingar, startar på torsdagen och jag har hittat ett intressant odds. Masters är för övrigt en tävling där jag har ett mycket bra facit så det är bara att rygga!

Martin Kaymer från Tyskland har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och rankas nu som världens bäste golfspelare. Kaymer har tidigare vunnit en major i USA, PGA-mästerskapen 2009, och tio tävlingar på Europa-touren sedan 2006. Kaymer ser allt starkare ut och det är troligt att han kommer dominera golfvärlden de kommande åren.

Kaymer har dock ett dåligt facit i US Masters då han missat cutten i sina tre tidigare försök. Det är oroande men jag tror mest att det beror på tillfälligheter. Kaymer är en mycket bättre spelare idag och jag tror att han nu på allvar är redo att visa att han är världens bäste golfspelare, även i en av de mest klassiska tävlingarna.

Kaymer har parats ihop med världstvåan Lee Westwood och Matt Kuchar, vilket innebär att han kommer spela med dessa två spelare de första två rundorna. Jag tror att det är extra positivt att han kommer spela med Lee Westwood då båda dessa spelare kan sporra varandra till stordåd. Westwood är för övrigt min andrahandsfavorit att vinna tävlingen och kan även han vara ett intressant spel även om oddset på Kaymer lockar mer.

Vinnarspel på golf är lite av ett lotteri då många spelare kan vinna en tävling. Kaymers tidigare facit i Masters är som sagt lite oroande men vi får bara se det som oddshöjande. När fick vi tidigare 24 gånger pengarna på världsettan i en sport att vinna en av de största tävlingarna? Jag rekommenderar spel på Kaymer och provar med ett vinnarspel och ett spel på att han slutar topp 10!

Phil Mickelson och Tiger Woods är favoriter att vinna tävlingen. Woods tror jag inte på och han tillhör enbart favoriterna på grund av sitt namn, inte på grund av vad han presterat på slutet.

Phil Mickelson är riktigt bra och visade kanonform förra veckan i Houston. Han är regerande mästare och säkert med i tätstriden även i år. Mickelson är dock lite av en vilda västern spelare då han har en extremt hög högstanivå och en låg lägstanivå. Vaknar han på rätt sida blir han farlig men 7.50 är ett för dåligt odds. Kaymer är minst lika bra.

Spel 1: Martin Kaymer vinner US Masters - odds 24.00 hos bet365
Spel 2: Martin Kaymer topp 10 - odds 3.00 hos bet365

Jag har svårt att se hur Kaymer ska kunna missa en topp 10 placering i nuvarande form. Så även om han inte skulle vinna Masters ska vi se till att göra oss en vinst genom att även spela topp 10 till tre gånger degen...

TV: SVT och Viasat Golf
Läs mer och följ US Masters på den officiella hemsidan.

Vinnarodds från bet365
Phil Mickelson 7.50
Tiger Woods 12.00
Lee Westwood 18.00
Nick Watney 18.00
Martin Kaymer 24.00
Robert Karlsson 141.00
Henrik Stensson 226.00
Peter Hansson 226.00
Carl Pettersson 301.00

Om ni enbart ska spela vinnare och inte kombinerat vinnare/plats - välj spelmarknaden Vinnare (Förbättrade odds).

This is the stats tab
This is the post tip