Skövde gästas av Hallby på hemmaplan under tisdagskvällen och detta blir en match där hemmalaget får agera favoriter och min teori är att de levererar en stabil seger inför sin hemmapublik.

Skövde kommer från tre raka bortamatcher där de vunnit två och förlorat en. Förlusten kom nu senast i kvartsfinal av Svenska Cupen där Amo HK blev för svåra på bortaplan och Skövde föll till slut i ett riktigt målkalas som slutade 36-32.
Innan det hade Skövde bortabesegrat Redbergslid med 25-24 och därefter Hammarby med 33-30, men "segersviten" stannade på tre raka då de i sin senaste hemmamatch hann med att besegra IFK Ystad med 31-24 här i Arena Skövde.

Hallby gästar Skövde denna tisdagskväll med ett utfall på en seger ett till deras sex senaste i ligan. De hade IFK Ystad på besök i förra omgången och då vann hemmalaget med 30-25.
Innan den segern hade gästerna fem raka förluster och detta med bland annat 34-21 borta mot Kristianstad och 25-30 hemma mot Sävehof.
Bortalaget har mött Skövde sju gånger sedan 2019. Av dessa matcher har de förlorat samtliga och här i Skövde har de förlorat med som minst tre mål vid varje tillfälle.

SPELTIPS
IFK Skövde som matchvinnare med -3,5 mål (asian) till 1.89 hos Bethard .
Skövde lär vara revanschsugna efter cup-förlusten senast och på hemmaplan brukar de göra det bra mot Hallby.
Jag tror inte att gästerna räcker till.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip