IFK Skövde tar emot Önnered hemma i Arena Skövde när Handbollsligan rullar igång igen efter ett uppehåll på närmare två veckor.

Skövde är tabellfemma efter åtta omgångar och har spelat in tolv poäng. Med två matcher färre spelade än nuvarande tabellettan Sävehof har Skövde tre poäng att ta ikapp och löser de en väntat vinst mot Önnered redan ikväll, ja då skiljer det bara en poäng med en match mindre spelad...
Ser vi till hur hemmalaget presterade innan uppehållet så såg det bra ut. När Hallby var här så blev det hemmaseger med 32-28 och detta efter att Skövde legat under med 17-15 i halvtid. Därefter gästade Skövde Alingsås på bortaplan och då vann gästerna igen och då med 32-26.

Önnered har verkligen inte fått någon rolig start på säsongen. Bortalaget för kvällen är tabelljumbo och har spelat in fyra poäng på nio matcher.
Två segrar och sju förluster är gästernas facit och totalt har de en målskillnad på 245-276. På bortaplan är det en seger av fyra möjliga, men här är målskillnaden också värre, nämligen 108-128.
Segern Önnered tog på resande fot kom mot Lugi, där de vann med 31-30. Därefter har de Förlorat mot Malmö borta med 28-24 och när de i sista bortamatchen före uppehållet gästade Kristianstad blev det förlust igen och då med hela 36-25.

Jack Thurin i Skövde är klar för spel igen eter en tids frånvaro på grund av skada.
Skövde kliver av förståeliga skäl in som storfavoriter här och jag tror att vi kommer få se ett spelsuget hemmalag som tar tillvara på möjligheten att sakta men säkert äta sig ikapp topplagen.

SPELTIPS
Skövde -5,5 (asian) till 1.87 spelas hos 888sport / Unibet / LeoVegas .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip