Nästjumbon Redbergslid gästar Arena Skövde under onsdagskvällen och detta för att ställas mot IFK Skövde som just nu är tabellfyra.

IFK Skövde kliver in i denna hemmamatch som favoriter. Hemmalaget har två tuffa matcher i ryggen mot SKA Minsk i ryggen och detta i Europa Cupen där det krävdes förlängning både i Skövde och i Minsk där hemmalaget till slut löste avancemang genom 55-54 över två omgångar, men det krävdes alltså en straffläggning för att få IFK Skövde på fall.

Redbergslid kommer som nästjumbo i Handbollsligan och faktum är att bortalaget för dagen bara lyckats leverera elva poäng på 20 ligamatcher så här långt. Det här är alltså en riktigt, riktigt tung säsong för bortalagets del och jag har svårt att se att de har vad som krävs för att stå emot mot ett hemmastarkt och säkerligen spelsuget hemmalag.

Skövde har löst seger i sju av nio hemmamatcher hittills under säsongen.
Redbergslids bortafacit är noll segrar, en oavgjord och... nio förluser.

IFK Skövde är både ett och två snäpp vassare. Är huvudet på rätt ställe i hemmalaget och spelsuget finns där i deras kamp om avancemang uppåt i tabellen så löser Skövde en bekväm seger här, tror jag.

SPELTIPS
IFK Skövde -4,5 mål till 1.95 hos bet365 .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip