Mitt första spel hämtat från innebandyns SM-slutspel (utöver vinnarspelet inför) kommer under rond 2 när Täby är ute efter att kvittera i matchserien hemma i Tibblehallen mot gästande Storvreta från Uppsala, som alltså är en repris på fjolårets finalpar. Jämnt och tätt var känslan inför och skulle det gå till 5 matcher så skulle iallafall inte jag bli förvånad, även om det var ett tag sedan Täby lyckades slå just Vreta på något vänster.

Storvreta stod för en jämn insats över 60 minuter senast men där de första 20 var av högst värde. Skillnaden i den matchen var att man hittade rytmen tidigt, och det ganska grovt, medan motståndarna inte gjorde det alls. Man var över hela banan och efter den inledande perioden plus 3 minuter hade man gjort sina 4 mål vilket grundlade segern då man blev nollat under de övriga 37 minuterna, men Täby lyckades inte göra mer än 2 mål där vilket inte händer ofta trots en hyfsad avslutning där forceringen inte gav utdelning.

Det blev ganska grisigt mot slutet senast och om jag känner Täby väl så tror jag att man har reagerat riktigt bra på efterspelet senast - vilket man kommer bära med sig in till det här mötet. Man har varit med om 0-1 förr, bl.a. mot Storvreta, och man vet vad som måste göras. Utöver det så kommer även en omtyckt gammal lagkamrat visa upp sig i hallen för att hyllas innan den första tekningen - även det kommer bidra till slutspelskänslan. Positivt för Täbys del är också att Michy Kamerer bör vara startklar på backplats till dagens match.

Storvreta kom upp i en hög nivå senast och man kan inte spela mycket bättre vilket man inte kan säga om Täby - vilket jag inte tror på en andra match i rad i ett slutspel, och då jag trodde på en längre serie så känns det väl rimligt att man tror på hemmalaget idag.

Traditionellt sett är Täby ett starkt hemmalag på den snabba parketten där 2 ggr oavsett motstånd i en viktig match får anses som godkänt. Den raka ettan spelas med en medelinsats (6/10) till 2,05 ggr pengarna på Expekt .

This is the stats tab
This is the post tip