En av anledningarna till de stora innebandyframgångarna under den förra grundserien var att drag likt denna (sett till oddsen) oftast gick hem. Har inte letats och spelats lika frekvent den här säsongen men jag undrar om inte Skånes representant i SSL har bättre chanser än 3,25.

Dalen har presterat klart bättre än det jag hade förväntat mig till den här säsongen. Men så länge det inte handlar om slutspel så spelar det ingen roll hur nederlagstippat man kan vara inför varje säsong med spelartapp osv, man går ut och gör det bra hursomhelst och det under en längre period. Att spela helt utan press (till en början) verkar helt klart ha funkat fint hursomhelst. Trots några tveksamma insatser på bortaplan så är laget med i toppen efter ett riktigt fint hemmaspel sett till poängskörden. Jag tycker framförallt att man har visat prov på fin effektivitet framåt när man väl har fått chanserna i avgörande moment.

Efter en trög eller kanske direkt dålig inledning har Helsingborg klivit upp ett snäpp och börjat visa att man ska vara det där stabila och obehagliga laget för den övre halvan. Man har spelat bra över en längre period med godkända insatser mot lag som Warberg, AIK och Storvreta men där bortasegern mot Täby nyligen imponerade mest som var ett direkt skolboksexempel på hur hårt arbete ska se ut, och när man väl tar jobbet så har man även individualisterna längst fram som kan avsluta det hela.

Tycker att Dalen vid tidigare tillfällen har visat sig ha det lite småjobbigt mot lag som strategiskt tar positioner väldigt långt ner i banan och där kan H-borg störa en hel del då just deras spel kan passa hemmalaget dåligt om man vaknar upp på rätt sida med sitt försvarsspel. Då är man svåra att få hål på och blir som allra effektivast med omställningsspelet som har blivit bättre och bättre under säsongens gång.

Dalen ska vara skadefritt med frågetecken endast på målvaktspositionen, det sistnämnda spelar ingen större roll då samtliga har varit stabila så här långt. Helsingborg tar flyget under söndagen i och med att det är säsongens längsta bortamatch, man grisade hem skiten förra säsongen med sämre förutsättningar och är kapabla att plocka en tight match även idag. Gammliahallens parkettgolv ska inte vara något negativt då man själva har haft det underlaget hemma tidigare.

Dalen är sett till hemmaformen rättmätiga favoriter, men ett snålt spelande Helsingborg med en tydlig idé för bortaplansbandy kommer bli ett tufft test. Anser att man har bättre chanser än det decimalerna tyder på. En insats strax under medel (4/10) på att bortalaget reser hem till Skåne med tre pinnar spelas till marknadshögsta 3,25 ggr pengarna.

-

H2H spelet över flest antal mål på Svenska Spel känns intressant även den för dryga 1,5-2/10 units. Med all respekt för en Max Wahlgren, imponerande debutsäsong i övrigt, i toppform men även om Linus Nordgren i stor utsträckning får agera framspelare med sin stora speluppfattning så känns 4,25 ggr insatsen väldigt intressant. Väldigt mycket snurrar kring Linus i samtliga spelformer och han är alltid med och skapar chanser.

This is the stats tab
This is the post tip