Då var det match mellan suveräna IBK Dalen mot mindre suveräna IBF Örebro. Då väljer jag att kliva in på mindre suveräna IBF Örebro.

IBF Örebro (+4,5) @ 1,73 3u LeoVegas och 888sport
IBF Örebro (-0,5) @ 8,00 1u LeoVegas och 888sport
IBF Örebro Ö3,5 Mål @ 1,85 3u Svenska Spel

Tabell:

1. IBK Dalen 31-15 12p

11. IBF Örebro 23-32 3p

Varför gå emot de obesegrade serieledarna tänker ni? Nu är jag som ni ser mer inne på handikapp än raka segern. Att vinna med hela 5 mål är inget man bara gör.

Förra säsongen möttes dessa lag tre gånger och Örebro vann samtliga. Nu brukar jag inte gilla historia vilket jag inte gör nu heller för det skiljer sig lite på trupperna från förra säsongen. Men ska man kika på hur jag tror att sluttabellen slutar så kommer placeringarna mellan varandra inte skilja sig så stort som det gör efter 4 matcher.

I de matcher Örebro har förlorat så har man faktiskt hängt med nästan hela matchen. Mot Storvreta och Falun fick man en dipp i den tredje perioden där båda lagen kunde dra ifrån. Siffrorna är större än vad matchbilden sa. Var väl i seriepremiären mot Lindås som man låg riktigt långt efter men åt ikapp allt eftersom.

Örebro är ett riktigt ”jojjo-lag” som anfaller bra men mindre tänk bakåt. Man har en par riktigt vassa spelare framåt som vet hur man gör mål och de har man visat i inledningen även om poängen säger emot. Har sett lite av deras matcher samt höjdpunkter och visst borde man kunna ha gjort lite fler mål framåt sett till de chanser man haft.

Gillar Örebros mod till att anfalla och man ger de bästa mycket speltid vilket även syns i poängligan. Jirebeck har just nu en tredjeplats i seriens totala poängliga och mer kommer det att bli. Jag väljer att kliva in på dessa tre spel. Allt eller inget men känslan är god för dessa spel.

This is the stats tab
This is the post tip