Väljer att kliva in på hemmalaget Dalen när Uppsalalaget Sirius gästar. Sirius som åker upp till Umeå med buss.

Sirius har haft det kämpigt om man säger så. Försvarsspelet har inte fungerat särksilt bra och det är väl tur att det finns sämre lag i serien annars hade nedflyttning varit nära. Just i denna stund ligger man på rätt sida strecket på grund av bättre målskillnad än Fagerhult. Med sina hela 106 insläppta mål är man näst sämst bakåt (Fagerhult ohotad etta) i Superligan. Mycket beror på yngre oerfarna spelare men också en del avbrcäk. Ett plus till denna match är att Costov Bredberg är tillbaka på backpositionen men annars ser man fortsatt tunna ut. Ett avbräck i offensiven är Palmén som är out.

IBK Dalen har fått tillbaka Andersson efter lite frånvaro. Tror hans minne är rätt gott från höstens bortamatch i Uppsala där han stod för hela 5p i Dalen 7-2-seger mot Sirius. Dalen har annars inga större avbräck på nyckelspelare till denna match. Vid vinst idag kan man kliva upp många placeringar i tabellen då det är jämnt mellan plats 3 och 9.

Sirius ser tunna ut bakåt även om man förstärkt något på målvaktsidan med Storvretas reservmålvakt Pettersson. Unga spelare på de flesta positionerna. Dalen vann som sagt med 7-2 borta och jag kan nog se liknande siffror ikväll om inte större. Sirius bör få de kämpigt uppe i Umeå så kliver in med 3u på (-3,5) till 1,90.

This is the stats tab
This is the post tip