Går med känslan här - lär väl visa sig hur pass begåvat det var när klockan närmar sig 18.00. Väljer det här spelet före en del halvhöga hcp-alternativ då jag tror att den här matchen kan gå dit jag vill med 1-2 tidiga mål som därefter kan sätta en fin prägel på den här matchen när det ena laget tvingas uppåt i banan, och då kan även det laget som är tänkt att inte göra särskilt mycket framåt hjälpa till och bidra tillräckligt.

Inför varje säsong är det tänkt att dagens hemmalaget ska ta nya kliv framåt för att på sikt utmana de riktiga stora lagen. På många sätt är man en bit på vägen även om det fortfarande finns en hel del kvar att jobba på. Falun har ett par irrationella gubbar däruppe och även fint skytte utifrån även från backplats, men samtidigt så tycker jag att man släpper en del fokus när man väl möter lag som de anser att de bara ska slå, och gästerna är ett sådant lag - och framförallt när man möter dessa lag efter att ha tagit en fin skalp som den senast mot AIK, vilket är skillnaden mellan att vara ett riktigt topplag som till slut på ett relativt bekvämt sätt parkerar bland de 4 översta platserna och ett lag som inte säkrar slutspelspositionen förrän med några ytterst få omgångar kvar.

Jag håller däremot fortfarande små frågetecken för agerandet i de bakre regionerna, dvs målvaktsspelet och de nya backtalangerna som känns bättre framåt i banan. I övrigt frågetecken för Christian Mattsson som inte startade senast, men man har en hel del frisk kraft framåt trots det.

Från Mullsjö-håll så ska försvarsspelet ha blivit bättre enligt de själva samtidigt som offensiva krafter som Gerber/Hedlund har utgått pga skador. Jag själv känner snarare tvärtom när exempelvis Gerber som även var bra bakåt och väldigt trygg med bollen försvinner och då blir det även mer rörigt när man inte har initiativet. Senast hade man 4-0 efter en period mot ett riktigt slakt Linköping som man sedan släppte in i matchen och efter 60 spelade hade man 7 bollar i arslet. Inte omöjligt att samma osäkerhet infinner sig på samma sätt igen om man fortsätter jobba på det här viset. Trevligt annars är väl att t.ex. Hessmer verkar ha hittat formen och det är han som ska göra det framåt, och tillsammans med Ferraresi som hämtades in från Tyresö till den här säsongen så är det ändå anfallare på uppgång.

Här håller jag däremot ett ännu större frågetecken för målvaktsspelet som inte har varit förtroendeingivande. De avgörande räddningar som vinner matcher och täckningsförsöken bland backar är inte där och mot Faluns skytte och mer tekniska lirare misstänker jag att man kan få mycket att jobba med över 60 minuter.

Rent statistiskt så hade Falun en period på 8 raka fighter där deras matcher slutade på minst 11 mål framtills bortasegern mot AIK senast medan Mullsjö inte brukar ha kul borta mot lag liknande med Faluns spelsätt.

Tror ändå att bortalaget kan ställa till det via kontringar samt att man också kommer gå bort sig när man tvingas lyfta upp laget vid hemmaledning i en match med förhoppningsvis mycket avslut. Stannar hursomhelst vid medelinsatsen (5/10) på att det blir 11 mål eller fler till 1,75 ggr hos Expekt .

This is the stats tab
This is the post tip